EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL

03 de Març de 2021
17/02/2021 13:59h
El lleure reivindica la llibertat d'expressió arran de l'empresonament del raper Pablo Hasel
Diverses federacions han manifestat el seu rebuig a aquesta notícia a través de les xarxes socials.
Pablo Hasel, en el moment de la seva detenció. | Twitter @ConsellxRep
Pablo Hasel, en el moment de la seva detenció. | Twitter @ConsellxRep

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), que representa les principals associacions juvenils catalanes, ha reaccionat a la detenció -aquest dimarts, al rectorat de la Universitat de Lleida- del raper Pablo Hasel, que ha entrat a presó condemnat per les lletres de les seves cançons. "L'empresonament de Pablo Hasel és un atac directe a la llibertat d'expressió i un retrocés democràtic. Les joves exigim #LlibertatPabloHasel", han piulat des del seu compte de Twitter.

 

Una publicació que ha retuitat Escoltes Catalans que, com diverses federacions de lleure, ha manifestat el seu rebuig a aquesta notícia. El Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC) ha publicat un missatge a les seves xarxes socials apuntant que "la música, a l'esplai i a la vida, ens ha de fer lliures" i mostrant la seva defensa a la llibertat d'expressió, així com també ho han fet des d'Esplais Catalans (Esplac). "Defensem l’expressió artística com una eina per la transformació i la reivindicació. Per això, rebutgem la repressió en contra de la llibertat d’expressió", han escrit al seu Twitter. 

 

D'altra banda, Acció Escolta de Catalunya també ha publicat un missatge per "denunciar i assenyalar la repressió en contra de la llibertat d’expressió" i mostrar "tot el nostre suport a Pablo Hasel" i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) ha apuntat que "al cau la música i les cançons són una part molt important de la nostra educació" i, "per això no podem normalitzar l'excepcionalitat política i repressiva que vivim". 

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 237
En aquest número, diferents experts i expertes ens parlen sobre els aprenentatges p...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC