La Magic Line SJD destinarà  la recaptació a projectes nascuts de les necessitats de la Covid-19

La Magic Line SJD destinarà la recaptació a projectes nascuts de les necessitats de la Covid-19

Se celebrarà el 30 de maig i adaptarà el format a totes les mesures de prevenció.

31.03.21

Temps de lectura: 3 minuts

La Magic Line Sant Joan de Déu, una mobilització solidària que organitza l’Obra Social de Sant Joan de Déu i que neix amb la voluntat d’ajudar i acompanyar les persones en situació vulnerable, se celebrarà el 30 de maig. Enguany, serà en un format lliure i transformant la convencional caminada per adaptar-la a totes les mesures de prevenció contra la Covid-19. 

Famílies, amics, escoles, empreses, esplais i entitats formaran equips per a caminar o organitzar activitats de captació. Aquest 2021, els equips triaran el seu recorregut lliure i podran caminar la Magic Line per qualsevol racó del món. Tothom qui vulgui caminar ho farà amb el seu ‘bubble team’, equips bombolla d’entre 2 i 6 persones. 

Tot el que es recapti es destinarà a projectes socials nascuts de les necessitats de la Covid-19 i, per primer cop en la història de la iniciativa, els tres llocs que la celebren des de fa anys, València, Mallorca i Barcelona, ho faran el mateix dia sota el mateix lema: Més que mai. "A Sant Joan de Déu et necessitem més que mai i és per això que d’un any difícil neix un nou format que és una oportunitat per créixer", apunten els organitzadors.  

Les inscripcions estan obertes i l'organització espera que "aquests quilòmetres de solidaritat esdevinguin una festa a través de l’app i les xarxes socials, amb l’etiqueta #magicliner, des d’on el mateix dia de la caminada es farà una animació pels equips que hi participin". Aquest any, per complir amb les mesures de seguretat, no hi haurà festa final, però a través de l’app de la Magic Line es podrà seguir la caminada amb vídeos, animacions, informació i un acte final. També es podrà seguir l’esdeveniment a les xarxes. Hi haurà un acte online amb actuacions, música i entrevistes en directe als participants. "Serà una Magic Line molt especial, adaptada a les necessitats de prevenció i seguretat sanitària però mantenint intacte l’esperit festiu, esportiu, i sobretot solidari", asseguren des de l’Obra Social de Sant Joan de Déu.  

Cada any es fan més de 500 accions arreu del territori que permeten sensibilitzar alhora que captar diners que es destinen íntegrament a projectes socials. Aquest any, però, s’impulsarà sobretot la venda de producte solidari que es facilita des de l’organització, que els equips puguin comprar i vendre a les persones del seu voltant i captar més fons. Gràcies al suport de tots els participants, les més de 200 empreses i institucions col·laboradores, el 100% dels fons recaptats pels equips de la Magic Line SJD es destinen a programes socials per a cuidar a persones en situació de vulnerabilitat del territori de cada caminada. 

Des del 2014 la Magic Line SJD ha permès destinar més 1.500.000€ a finançar programes de suport a infants, adults i persones grans que atenen als centres de Sant Joan de Déu i entitats socials properes. Aquí i arreu del món, els col·lectius atesos són: sensellarisme, salut mental, infància i joventut, dependència, migracions i cooperació internacional. 

ETIQUETES

Vulnerabilitat Covid-19 Acció social

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: