EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL

20 de Octubre de 2019
26/07/2019 09:00h
#Malamente, la nova campanya de Joventut
L’objectiu és posar en relleu les violències quotidianes
#malamente
#malamente

L'Agència Catalana de Joventut ha posat en marxa la campanya #Malamente. Una iniciativa que busca assenyalar violències quotidianes que pateixen les noies i que costen de reconèixer socialment com a violències sexuals perquè estan normalitzades.

 

La campanya visibilitza agressions que es produeixen en els espais d’oci nocturn juvenil com poden ser les conductes de lligar de forma invasiva, d’opinar sobre el cos d’una noia (cosificació) en un bar o festa major o el fet de presenciar aquesta conducta i convertir-s’hi en còmplice.

 

Per això, l’espot recull cinc escenes de violències sexuals quotidianes com fer servir les drogues per excusar una agressió, la superioritat i l’opressió com a pretext per fer sentir culpables les noies o nois compartint imatges sexuals sense consentiment (sexpreading) o la cosificació.

 

 

La campanya no acaba aquí. També s’ha previst fer tallers dirigits a joves, formació a professionals i famílies, creació de nous materials audiovisuals o generació d’espais de treball amb joves per definir accions que vagin en la línia de la campanya.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 227
El Centre d'Interès se centra en la gestió d’equips de monitors al...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC