EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
20 de Gener de 2021
11/01/2021 16:06h
La Marató de Donants de Sang vol superar les 10.000 donacions en una setmana
"Això també és una manera de solidaritzar-se amb els professionals sanitaris", diu la consellera de Salut, Alba Vergés.
La Marató de Donants de Sang de Catalunya és del 8 al 15 de gener
La Marató de Donants de Sang de Catalunya és del 8 al 15 de gener

El passat 8 de gener, va arrencar la Marató de Donants de Sang de Catalunya amb l'objectiu d'aconseguir més de 10.000 donacions fins al 15 de gener i arribar als nivells òptims de reserves després del Nadal, quan les donacions han baixat un 25%. Durant aquests dies es podrà donar sang als principals hospitals catalans i en diferents punts de donació en pobles i ciutats, reservant prèviament hora a través del web del Banc de Sang i Teixits. 

 

La consellera de Salut, Alba Vergés, va inaugurar la marató -juntament amb representants de la Federació de Donants de Sang de Catalunya, Creu Roja i el Banc de Sang- i va animar a tothom a donar sang, també a les persones que no ho han fet mai: "és senzill i ajuda molt", va dir. La consellera va explicar que els mesos de gener sempre són complicats pel que fa a reserves de sang i, per això, va demanar contribuir per tenir el subministrament necessari perquè el sistema de salut funcioni en un moment difícil.

 

En els darrers mesos, per exemple, s'han recuperat moltes intervencions i tractaments ajornats per la pandèmia, fet que suposa una alta necessitat de sang als hospitals, superior a la demanda d'altres anys. "Això també és una manera de solidaritzar-se amb els professionals sanitaris que ho estan donant tot des del febrer-març", va afegir la consellera. "Ells hi són, la nostra manera de respondre com a societat és que no hagin de patir mai per això", va assegurar. Vergés va apuntar que ni en els moments més complicats ha fallat la xarxa de donacions a Catalunya i, en aquest sentit, va destacar que és un "orgull" de xarxa basada en la solidaritat. 

 

La campanya d'enguany per a la marató té com a lema 'Donar sang és una altra pel·lícula' ja que, com a causa de la covid-19 cal reservar hora per donar sang, els donants podran escollir al web 'butaca' per la seva donació i podran menjar-se unes crispetes un cop feta. A més, també s'han recopilat històries reals 'de pel·lícula' en què alguns donants expliquen per què van fer el pas. 

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 236
Animació de la què? Animació de la fe! En aquest número, diferents...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC