EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
20 de Juny de 2021
26/03/2020 17:06h
En marxa un projecte per atendre els fills i filles d’hospitalitzats per coronavirus
Els infants d'entre 3 i 18 anys seran atesos per entitats d’educació en el lleure i acció social
Tindran un espai d’oci, d’acompanyament, d’afecte i d’activitats cultuals i educatives
Tindran un espai d’oci, d’acompanyament, d’afecte i d’activitats cultuals i educatives

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha anunciat que posa en marxa un projecte per atendre els fills i filles de pares i mares diagnosticats amb coronavirus que no poden tenir cura dels infants: si tenen entre 3 i 18 anys seran traslladats a albergs de la Xanascat (on personal qualificat els atendrà 24 hores) i, si són més petits, es buscaran famílies d’acollida prèviament acreditades per l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció. 

 

Segons la conselleria, quan es detecten aquests casos, des dels hospitals s'analitza la possibilitat que els infants es quedin amb altres familiars.  Quan no és possible, “l’obligació” d’evitar la situació de desemparament involuntari i temporal d’aquests infants i joves i de donar-los atenció és de l’administració. 

 

En el cas dels més petits -diuen-  “es pretén poder proporcionar als nadons i a la petita infància un entorn familiar acollidor, que pugui suplir temporalment les necessitats de cura, alimentació i afecte mentre duri la circumstància que impossibilita als pares i mares i cuidadors d’aquests infants poder fer-se’n càrrec d’ells”. Pel que fa als més grans, es busca oferir-los un espai d’oci, d’acompanyament, d’afecte i d’activitats cultuals i educatives mentre no puguin tornar a casa o mentre no hi hagi cap familiar que pugui cuidar-se’n.  

 

L'administració apunta que aquest servei el donaran entitats del tercer sector en l’àmbit de l’educació en el lleure i l'acció social. Les estades comptaran amb uns horaris, una alimentació i unes activitats similars a les de les colònies i casals d’estiu, però “tenint en compte les particularitats de la situació extraordinària” actual. Així, podran tenir contacte telemàtic diari amb els seus familiars i s’oferiran espais de repàs escolar i activitats lectives per tal de cobrir el tancament de les escoles. No hi haurà límit de dies d’estada. 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Actualitat
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC