EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
01 de Agost de 2021
13/01/2021 13:27h
El MCECC adapta al format telemàtic la seva AGO anual
Se celebrarà el pròxim 30 de gener i estan convocats els responsables dels 199 centres d'esplai federats.
Imatge de l'AGO del MCECC pel 2021
Imatge de l'AGO del MCECC pel 2021

El Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans celebrarà la seva Assemblea General Ordinària (AGO) del 2021 el proper dissabte 30 de gener. Enguany, degut a les circumstàncies generades per la pandèmia de la covid-19, se celebrarà de manera telemàtica per primera vegada. L'Assemblea és un dels moments més importants de l'any pel Moviment, segons diuen, "un moment per escoltar la veu dels centres d'esplai, fer balanç de l'any anterior i encaminar el futur". Hi són convocats els responsables dels centres d'esplai federats, que actualment són 199.

 

Com cada any, en aquesta AGO, es presentaran i aprovaran, si s'escau, l'acta de l'AGO anterior, la Memòria del MCECC del 2020, el Pla d'Accions pel 2021, l'Informe Econòmic del 2020 i 2021 (tancament i pressupost), i el calendari pel curs 2021, com a temes centrals. Un dels moments cabdals, d'altra banda, serà la renovació del Consell Directiu.

 

A més, es farà una presentació d'altres tasques que es duen a terme des dels àmbits (pedagògic, d'educació per la justícia global i d'animació de la fe) i els projectes (entre els que destaca el treball de la perspectiva de gènere als centres d'esplai) del MCECC i altres dates importants pel Moviment durant el 2021: la Trobada de Monitors i Monitores (prevista pel 13 i 14 de març) i la TrocaJove, una trobada anual pels grups de joves dels centres d’esplais federats prevista pel 15 i 16 de maig. Per ambdós esdeveniments, des del MCECC, es preparen diversos escenaris per adaptar-los segons la situació sanitària del moment. Per últim, es lliuraran els premis de la segona edició del concurs InnovAct, impulsat pel MCECC amb l’objectiu de premiar la innovació en el sector de l’educació en el lleure.

 

El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés és una federació que agrupa centres d’esplai d'arreu de Catalunya, Mallorca, Menorca i Andorra, essent l’entitat de lleure més gran de Catalunya. Els seus centres acullen 19.696 infants, adolescents i joves, gràcies a la tasca educativa i voluntària de 3.945 monitors i monitores. 

 

Jornada prèvia de responsables

 

El vespre previ a l'AGO del MCECC, divendres 29 de gener, tindrà lloc la Jornada de Responsables, adreçada als responsables o equips de responsables dels centres d'esplai del Moviment, així com a aquells monitors/es que tenen algun càrrec dins del centre (responsables pedagògics, consiliaris,etc.). Aquesta jornada també serà telemàtica i consistirà en una xerrada en línia sobre la resiliència de la mà del Responsable d'Acció Social de Càritas Diocesana de Barcelona, Eduard Sala. 

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Actualitat
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC