EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL

03 de Agost de 2021
17/05/2021 18:47h
El MCECC celebra "la gran implicació i participació" dels esplais en una TrocaJove inusual
El Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans ha celebrat la seva trobada anual d’adolescents i joves de manera semipresencial.
Els personatges de la TrocaJove 2021 del MCECC
Els personatges de la TrocaJove 2021 del MCECC

Aquest dissabte, 15 de maig, el Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC) va celebrar la TrocaJove, la seva trobada anual d’adolescents i joves. Malgrat les circumstàncies actuals, que els van obligar a adaptar-la a un format semipresencial (pel qual es va haver de seguir telemàticament des dels Centres i Clubs d'Esplai federats), des del MCECC celebren "la gran implicació i participació" que han demostrat els esplais "tant abans com durant la celebració de la trobada". 

 

Més de 38 Centres i Clubs d'Esplai van connectar-se (des de diferents punts de Catalunya, Mallorca i Menorca) durant tot el dia per fer possible que 480 adolescents i jovespoguessin treballar -en un dia d'activitats connectant el MCECC- un centre d’interès que -segons diuen- "és més que necessari en aquests dies": l'autoestima. A través del concurs televisiu 'Naturalment TU!', que vehiculava la trobada, un seguit de personatges van anar guiant el dia per "reflexionar sobre què amaguem als altres i com som realment".

 

I, a banda de la realització de les activitats que havia preparat la comissió organitzadora, els Centres i Clubs d'Esplai van anar un pas més enllà connectant-se en directe amb el plató de 'Naturalment TU!' i compartint tot el que feien a través de les xarxes socials. Entremig de la diversió, a més, també va haver-hi un moment per a les xerrades dedicat a conèixer experiències de vida en les quals l’autoestima ha esdevingut un element important, o relats de persones que acompanyen col·lectius on el treball de l’autoestima és clau. A més, aquesta experiència es va tancar amb una celebració de la paraula inusual -dirigida pel jesuïta Roger Torres- però a través de la qual (com cada any) els Centres i Clubs d'Esplai del Moviment van poder compartir un moment celebratiu per connectar amb ells mateixos i amb els altres. 

 

Per acabar, el president del MCECC, Xavi Nus, va dur a terme la cloenda de la TrocaJove 2021 amb un discurs amb el qual va recordar a tots i toles les joves del MCECC que han de sentir-se "realment afortunats de poder tenir aquests monitors i monitores"

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Actualitat
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC