El MCECC celebra "la gran implicació i participació" dels esplais en una TrocaJove inusual

El MCECC celebra "la gran implicació i participació" dels esplais en una TrocaJove inusual

El Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans ha celebrat la seva trobada anual d’adolescents i joves de manera semipresencial

17.05.21

Temps de lectura: 2 minuts

Aquest dissabte, 15 de maig, el Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC) va celebrar la TrocaJove, la seva trobada anual d’adolescents i joves. Malgrat les circumstàncies actuals, que els van obligar a adaptar-la a un format semipresencial (pel qual es va haver de seguir telemàticament des dels Centres i Clubs d'Esplai federats), des del MCECC celebren "la gran implicació i participació" que han demostrat els esplais "tant abans com durant la celebració de la trobada".  

Més de 38 Centres i Clubs d'Esplai van connectar-se (des de diferents punts de Catalunya, Mallorca i Menorca) durant tot el dia per fer possible que 480 adolescents i jovespoguessin treballar -en un dia d'activitats connectant el MCECC- un centre d’interès que -segons diuen- "és més que necessari en aquests dies": l'autoestima. A través del concurs televisiu 'Naturalment TU!', que vehiculava la trobada, un seguit de personatges van anar guiant el dia per "reflexionar sobre què amaguem als altres i com som realment". 

I, a banda de la realització de les activitats que havia preparat la comissió organitzadora, els Centres i Clubs d'Esplai van anar un pas més enllà connectant-se en directe amb el plató de 'Naturalment TU!' i compartint tot el que feien a través de les xarxes socials. Entremig de la diversió, a més, també va haver-hi un moment per a les xerrades dedicat a conèixer experiències de vida en les quals l’autoestima ha esdevingut un element important, o relats de persones que acompanyen col·lectius on el treball de l’autoestima és clau. A més, aquesta experiència es va tancar amb una celebració de la paraula inusual -dirigida pel jesuïta Roger Torres- però a través de la qual (com cada any) els Centres i Clubs d'Esplai del Moviment van poder compartir un moment celebratiu per connectar amb ells mateixos i amb els altres.  

Per acabar, el president del MCECC, Xavi Nus, va dur a terme la cloenda de la TrocaJove 2021 amb un discurs amb el qual va recordar a tots i toles les joves del MCECC que han de sentir-se "realment afortunats de poder tenir aquests monitors i monitores"

ETIQUETES

Educació en el lleure Adolescència Joves

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: