EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
10 de Abril de 2021
16/03/2021 16:56h
El MCECC - Fundació Pere Tarrés engega una campanya per fomentar l’esperit crític dels joves
Consum de tòxics, noves tecnològies, els vincles amb la família, la visió del futur, el medi ambient o el voluntariat són alguns dels temes sobre els quals convida a reflexionar.
Els vídeos s’aniran publicant progressivament al llarg del 2021.
Els vídeos s’aniran publicant progressivament al llarg del 2021.

Aquest mes de març, el Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés (amb la col·laboració de la Fundació Casa de la Misericòrdia) ha engegat la campanya “I tu què en penses”.  L'objectiu és fer arribar una sèrie de vídeos curts sobre temes que aprofundeixen en els valors dels joves i adolescents als monitors/es i educadors/es que els acompanyen en el seu procés educatiu, per tal d’ajudar-los a fomentar dinàmiques de reflexions i debats en les activitats de lleure i fer crèxier en ells l’esperit crític tractant temàtiques que els interpel·len. 

 

El llançament de cada vídeo, a més, va acompanyat de diferents recursos i propostes, com publicacions, fitxes, recursos pedagògics o dinàmiques diverses que conviden als joves a la reflexió i a la concreció del seu posicionament davant situacions de la seva vida quotidiana que sovint no han dedicat temps a analitzar. 

 

El primer vídeo del projecte se centra en el voluntariat i ha estat gravat durant els cursos residencials de monitors/es i directors/es del MCECC l'estiu passat. Els joves que hi participen responen a preguntes sobre la importància de destinar part del seu temps lliure a realitzar voluntariat, el temps que hi dediquen, què els aporta, etc. La resta de vídeos s’aniran publicant progressivament al llarg del 2021, a ritme d’un per mes, excepte juliol i agost.

 

 

"Actualment, són molts els reptes als quals s’enfronten els joves. Malauradament la societat en la qual vivim, marcada per les modes, el pensament homogeni i la immediatesa de les xarxes socials, cada cop permet menys espais per a la reflexió i el debat. Per això el projecte pretén fomentar l’esperit crític i convidar els joves a que aprofundeixin en el seu posicionament davant dels problemes que els afecten directament i construeixin un sistema de valors i un sentit ètic que orienti la seva existència", apunten els impulsors de la iniciativa. 

 

Cada vídeo està centrat en una temàtica diferent i té també una posada en escena, un format i un enfocament específic: hi haurà entrevistes, converses filmades de manera espontània, escenes de ficció o dinàmiques participatives. En ells, els infants i joves i els monitors i monitores, però també altres persones implicades en el món del lleure, expliquen les seves opinions i impressions sobre temes tant diversos com el voluntariat, la relació dels joves amb les seves famílies, les maneres d’interactuar entre infants i joves, l’educació, el consum de tòxics, les noves tecnologies, el medi ambient o la visió de futur. 

 

La iniciativa vol generar debat públic sobre cada una de les temàtiques que protagonitzen els vídeos, i per això la campanya esperona a tothom que vulgui a participar-hi i a opinar sobre cada qüestió a través de les xarxes socials amb el hashtag #ITUQUEENPENSES.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 237
En aquest número, diferents experts i expertes ens parlen sobre els aprenentatges p...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC