EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
05 de Juliol de 2020
02/03/2020 16:21h
El MCECC reuneix a un centenar de persones per tractar l'animació de la fe als centres d'esplai
El passat divendres 28 de febrer, van realitzar cinc tallers a la Sagrada Família
Foto de grup de la IV Nit dels Animadors i Animadores de la Fe del MCECC
Foto de grup de la IV Nit dels Animadors i Animadores de la Fe del MCECC

Joves i monitors/es dels centres d’esplai del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés es van reunir a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona, el passat divendres 28 de febrer, amb motiu d’una nova edició de la Nit dels animadors i animadores de la Fe. L’objectiu de la trobada va ser reflexionar sobre la figura dels animadors/es als centres d’esplai i posar en comú les realitats dels diversos centres, les necessitats, els reptes i les dificultats alhora de treballar la fe. La Nit dels Animadors i Animadores de la Fe del MCECC també va ser una molta bona oportunitat per posar en comú recursos perquè poguessin dur a terme la seva tasca.

 

D’aquesta manera, i a partir de la pregunta “En quin moment vivencial de la fe es troba el teu centre?”, es van dur a terme diversos tallers on cada assistent va poder aprofundir-hi segons el seu nivell. Així doncs, és van organitzat 5 nivells: ‘Pre-Beginner’, per tractar com es treballen els valors cristians amb els infants; ‘Beginner’, sobre com es treballen els valors cristians amb l’equip de monitors i monitores; ‘Intermediate’, sobre com es treballa l’animació de la fe amb els infants; ‘Advanced’, com es treballa l’animació de la fe amb l’equip de monitors i monitores i, per últim, el nivell ‘Proficiency’, per reflexionar sobre l’acompanyament integral dels infants i de l’equip de monitors i monitores.

 

La trobada, que va comptar amb 36 centres participants i una centena de persones inscrites, va començar amb una visita guiada pel Temple expiatori de la Sagrada Família per explicar la simbologia cristiana del temple d’Antoni Gaudí. Seguit d’una pregària a la Cripta on es va recordar a cada un dels participants que “Vosaltres sou pedres vives” (Pere 2, 4-5) i que havien de seguir construint el Moviment des dels valors del cristianisme. 

 

Aquesta va ser la quarta edició de les Nits de l’animació de la Fe, una activitat proposada per l’Àmbit d’Animació de la Fe del MCECC. Aquest àmbit es reuneix per generar espais de debat, reflexió i acció al voltant de l'animació de la Fe en els centres d'esplai: l'àmbit es reuneix de forma mensual, i a més va generant recursos per ajudar als centres en aquesta dimensió.

 

La Fundació Pere Tarrés és l’entitat de lleure més gran de Catalunya que aplega, a través del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC), prop de 200 centres d’esplai a Catalunya, Andorra i Mallorca acollint a més de 25.000 infants, adolescents i joves gràcies a la tasca educativa i voluntària d’uns 4.400 monitors i monitores.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 232
Parlem de com encarar l’emergència climàtica des del món del lleure....
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC