EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
08 de Abril de 2021
04/03/2015 17:58h
Medalla d’Honor de Sabadell per a l’Associació Juvenil Esquitx
El guardó és un reconeixement al seu treball en l’educació en el lleure i la integració social dels infants i joves del barri de Can Rull des de fa 25 anys
Imatge AJ Esquitx
Imatge AJ Esquitx
El Ple Municipal de Sabadell va aprovar el 3 de març la concessió de les 10 Medalles d’Honor de Sabadell 2015 que tenen com a objectiu reconèixer persones, col·lectius o entitats que han destacat per la seva tasca de servei al conjunt de la ciutat o a un barri en concret. Els premis es lliuraran en un acte públic que tindrà lloc properament.

Entre les entitats guardonades hi ha l’Associació Juvenil Esquitx, a proposta del Consell del Districte IV de Sabadell, pel “seu treball en l’educació en el lleure i la integració social dels infants i joves del barri de Can Rull des de fa 25 anys”. L'entitat, que forma part de la xarxa de centres socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés, desenvolupa diferents projectes d'atenció i acompanyament a infants i joves com esplai diari i centre de dia, colònies d'estiu i casals de vacances, entre d'altres.

Set de les medalles són a proposta dels diversos Consells de Districte de la ciutat, mentre que les altres tres són a proposta de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament.

Les altres entitats o persones guardonades a proposta dels districtes són:

• Districte 1: Medalla d’Honor de Sabadell a Maria Teresa Relat Tarrats per la seva trajectòria de compromís en estendre els valors cívics i morals en les múltiples associacions on ha participat i que, encara ara, amb la seva experiència, aporta en totes les organitzacions i cercles on col·labora.
• Districte 2: Medalla d’Honor de Sabadell a Teodoro Montero Rodríguez per la seva trajectòria en la defensa dels drets i reivindicacions veïnals per a la millora del barri de Can Puiggener.
• Districte 3: Medalla d’Honor de Sabadell a Francisco Morales Sánchez per la seva trajectòria en la lluita per la millora de les condicions de vida a la ciutat i per la defensa dels drets i reivindicacions veïnals al barri de Ca n’Oriac.
• Districte 5: Medalla d’Honor de Sabadell a l‘Escola Teresa Claramunt per la seva tasca educativa al barri de Gràcia i per haver esdevingut un model d’entesa dels equips professionals que provenien de les dues escoles, Narcisa Freixes i Riu-Sec, que es van fusionar, coincidint en la defensa de la dignitat de l’escola pública i en la voluntat de millora del barri.
• Districte 6: Medalla d’Honor de Sabadell a l’Associació Salut Mental Sabadell per la tasca de millora de la qualitat de vida de les persones amb trastorn mental i de les seves famílies, per la lluita contra l’estigma de les malalties mentals i pel treball del Club Social “Xamba” en el desenvolupament d’activitats d’oci i culturals.
• Districte 7: Medalla d’Honor de Sabadell al Col·lectiu de dones del Casal d’Avis de Poblenou de la Salut per la seva implicació en la vida social del barri de Poblenou, el benestar de la seva gent gran i del veïnatge.

Pel que fa als tres guardonats a proposta de la Junta de Portaveus, són:
• Antonio Trives Manresa, per la seva tasca desenvolupada al llarg de molts anys a la nostra ciutat.
• Mossèn Joan Nonell i Renom, per la seva activitat i dedicació a la tasca social i cultural des de la Parròquia de la Puríssima Concepció.
• Alfonso Domínguez Palomo, expresident del Centro Cultural Andaluz Hermandad Romera Virgen de Gracia, per la seva tasca desenvolupada a la nostra ciutat.
COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 237
En aquest número, diferents experts i expertes ens parlen sobre els aprenentatges p...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC