Més de 400 infants participaran enguany en colònies per a famílies en situació de vulnerabilitat

Més de 400 infants participaran enguany en colònies per a famílies en situació de vulnerabilitat

La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’estiu de més de 3.000 infants i joves

27.07.20

Temps de lectura: 3 minuts

La sortida avui, des de diversos punts de Catalunya, dels primers autocars amb grups d’infants ha donat el tret de sortida a les colònies que la Fundació Pere Tarrés organitza per a infants en situació de vulnerabilitat social. Aquestes colònies, que l’entitat promou cada any (ja és el novè any consecutiu) sota el marc de la campanya “Cap infant sense colònies”, tenen l’objectiu que també les famílies en situació més vulnerable puguin gaudir d’un estiu de lleure, davant la constatació que les activitats de lleure educatiu com casals o colònies creen oportunitats educatives i generen igualtat social per als infants i joves en risc social.

Aquestes colònies marquen l’inici de les diferents activitats que la Fundació Pere Tarrés ha preparat per a la infància en situació de vulnerabilitat social des de finals de juliol i durant el mes d’agost. Es tracta d’un període en el qual aquests infants i les seves famílies necessiten habitualment suport, ja que la xarxa d’assistència social disminueix els seus recursos, i enguany, la crisi sanitària i social pel covid-19 i el confinament i totes les conseqüències que se n’han derivat han agreujat exponencialment aquesta necessitat. És per això que, entre els objectius de les activitats d’aquest estiu, es troba potenciar la socialització dels infants i joves, a més d’educar en els hàbits de la nova normalitat. Les colònies i els casals són espais on els infants podran retrobar-se amb els amics, desconnectar de la situació actual i aprendre a com comportar-se seguint les normes del distanciament físic.

Aquesta setmana, uns 136 infants i joves d’edats compreses entre els 6 i els 16 anys obriran aquestes colònies a dues de les cases de colònies que la Fundació té al Maresme i al Bages i s’hi estaran cinc dies. Diversos autocars han recollit els infants en diferents punts de Catalunya. A la sortida del carrer Numància, els participants s’han agrupat ja des del primer moment en les unitats de convivència de 10 infants que conviuran durant tota la setmana, i els monitors responsables de cada grup els han explicat com funcionaran aquest any les colònies. Tots els infants i joves duien mascareta i han escoltat les explicacions respectant la distància de seguretat d’un metre i mig.

Compliment de les normatives higiènico-sanitàries

I és que les colònies es desenvoluparan atenent a la normativa i les recomanacions establertes per les autoritats sanitàries sobre la covid-19. Per això, tot i que el lleure continuarà sent el gran protagonista, la seguretat de les activitats també ocuparà un paper rellevant aquest any. La Fundació Pere Tarrés ha adaptat totes les seves activitats i instal·lacions als protocols i normatives decretats per les autoritats sanitàries per prevenir el covid-19. Apart de les mascaretes, la distància física entre els infants, la higiene recurrent de mans i la distribució en grups reduïts per tal d’evitar contagis, els monitors han pres la temperatura a tots els participants només arribar a les cases de colònies.

 

Entre el 27 de juliol i el 21 d’agost prop de 420 infants participaran en aquestes colònies socials en 13 torns diferents. Com cada any, les colònies compten amb la col·laboració de diversos voluntaris provinents dels centres d’esplai del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés i de la Xarxa de Centres Socioeducatius adherits a l’entitat.

Si aquesta setmana comencen les colònies socials, la setmana que ve ho faran els casals socials. De fet, des de dilluns i fins a finals d’agost, la Fundació Pere Tarrés organitzarà colònies i casals d’estiu per a més de 800 infants gràcies a la campanya solidària “Cap infant sense colònies”, que és possible gràcies a la col·laboració de les administracions públiques, entitats, empreses i donants particulars. Gràcies a la campanya, la Fundació podrà oferir beques per activitats d’estiu a 3.000 infants i joves: els prop de 800 de casals i colònies, a més dels participants en casals i activitats d’estiu que organitzen durant el juliol i agost els centres socioeducatius adherits a la xarxa de centres socioeducatius de la Fundació i dels que s’organitzen des dels centres d’esplai del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans.

Les inscripcions per sol·licitar aquestes beques encara no s’han tancat, i donat el retard que s’està donant aquest any en la inscripció a les activitats d’estiu, està previst que aquesta xifra augmenti al llarg de l’estiu.

ETIQUETES

Estiu Covid-19 Vulnerabilitat Colònies Infància

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: