EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
17 de Juny de 2021
20/03/2020 12:09h
Mesures contra la fam infantil pels dies de confinament
60.000 targetes a famílies amb infants en risc social per poder fer la compra als supermercats
foto: Ajuntament de Rubí
foto: Ajuntament de Rubí

Les conselleries d’Educació i Afers Socials van anunciar aquesta setmana el repartiment de 60.000 targetes a famílies amb infants en risc social per poder fer la compra als supermercats després del tancament d’escoles i centres socioeducatius a Catalunya pel Coronavirus. Al llarg d'aquests dies, les targetes (que habilita CaixaBank amb l’import dels ajuts escolars que haurien de percebre els nens cada dia del confinament)  haurien d'haver arribat als juntaments o consells comarcals per repartir-les a les llars, i mentrestant, les entitats socials han estat oferint aliments de forma urgent per als dies del confinament. 

 

A Catalunya hi ha 140.000 nens de 6 a 12 anys que poden fer un àpat saludable al dia gràcies a les beques menjador, i 20.000 més que reben sopar, esmorzar o berenar als centres socioeducatius. Amb l’emergència sanitària actual, i el tancament dels centres escolars, aquestes famílies quedaven desemparades.

 

D'altra banda, per proveir les persones en risc de pobresa que no tenen fills en edat escolar, el Banc dels Aliments ha demanat donacions d’aliments i voluntaris joves, per tal que els d'edat més avançada es quedin a casa. Només a la província de Barcelona el banc necessita poder proveir 113.000 persones que no poden pagar l’alimentació.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Actualitat
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC