EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
17 de Febrer de 2019
| Ja som 11245
04/07/2018 15:34h
Migra Studium obre la porta a més de 4.800 persones durant el 2017
La fundació fa balanç dels seus projectes
Memòria Migra Studium
Memòria Migra Studium

L’entitat Migra Studium ha obert la porta a més de 4.800 persones durant aquest 2017. On més persones hi han participat ha estat sobretot en els programes d’acollida i formació de persones adultes (1.098) i també en l’Espai Interreligiós (3.483) un projecte que s’ha dirigit a sensibilitzar la societat catalana i que ha tingut un increment més alt de visites, amb 150 grups durant l’any 2017. L’interès pel fenomen religiós es va disparar també arran dels atemptats de Barcelona del mes d’agost, el que va motivar que l’espai es fes present a centres educatius i a mitjans de comunicació.

 

Pel que fa al projecte d’acollida, s’ha atès un miler de persones de 92 nacionalitats diferents, moltes d’elles en una situació de creixent vulnerabilitat tant pel que fa a la seva situació administrativa, com al treball i a l’habitatge. Això ha obligat a l’entitat a reforçar l’assessoria jurídica i també l’oferta de cursos tant de llengua com de formació laboral. 

 

La memòria presentada també recull l’activitat del grup de visites al Centre d’Internament d’estrangers de la Zona Franca de Barcelona. S’han fet 624 visites a 208 persones durant el 2017, amb un increment notable de les accions de defensa jurídica dels interns. 

 

Finalment durant el 2017 es va posar en marxa la Xarxa d’hospitalitat, que té com a objectiu donar allotjament i acompanyament a persones ateses per l’entitat i que tenen necessitats puntuals d’acollida i d’habitatge per poder tirar endavant el seu projecte de vida. Durant l’any passat es van acollir 4 persones en comunitats i famílies. La xarxa pretén anar sumant famílies de Barcelona que puguin i vulguin obrir la porta de casa seva a persones migrants.

 

Podeu consultar aquí la memoria sencera.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 224
El número 224 de l’Estris se centrarà en el quotidià a les acti...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC