EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
20 de Juny de 2021
11/03/2020 13:37h
Un miler de persones corren aquest 8-M pels drets de les nenes
L'ONG Entre Cultures va triar aquesta causa en l'edició d'enguany
Gemma Mengual, medallista olímpica, va donar el tret de sortida
Gemma Mengual, medallista olímpica, va donar el tret de sortida

Per tercer any consecutiu, la delegació a Barcelona de l'ONG Entre Cultures ha impulsat la cursa 'Corre per una causa' i, enguany, ha decidit fer-la coincidir amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora per demanar una protecció efectiva dels Drets de les Nenes i lluitar contra la violència de gènere. El passat diumenge, 8 de març, més de 1.000 persones (entre corredors i voluntaris) van participar de la iniciativa. Tot tipus de persones van omplir el Parc Agrari del Llobregat per col·laborar a construir una xarxa de transformació per al canvi social mitjançant l’educació. La cursa no tenia un caràcter competitiu i oferia diverses modalitats que anaven des dels 100m fins als 10km. 

 

Concretament, la cursa solidària tenia com a objectiu aconseguir fons per defensar els drets de les nenes, en concret, el dret a l’educació. Els diners recaptats es destinaran a donar suport al programa 'La Llum de les Nenes', promovent l’accés a l’educació de més de 8.200 nenes que viuen en països en contextos d’exclusió i zones de conflicte. Gemma Mengual, medallista olímpica, va donar el tret de sortida, acompanyada de l’Enric Vanacloy, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Cornellà.

 

Entre Cultures alerta que més de 200 milions de nenes al món han sofert mutilació genital, 150 milions han patit violència sexual i el 99% de les persones víctimes de tràfic i explotació sexual són dones i nenes. Fins ara, l'ONG ha atès i acompanyat a més de 32.000 nenes mitjançant la participació en projectes a països com RD Congo, República Centreafricana, Sudan del Sud, Txad, Kenya, Guatemala, Nicaragua, Haití, El Salvador, Hondures o Perú.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Actualitat
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC