Minyons Escoltes i Guies de Catalunya celebra la seva 43a AGO

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya celebra la seva 43a AGO

800 escoltes aproven el nou pla estratègic “Canviem per canviar el món”

04.12.19

Temps de lectura: 3 minuts

El passat 1 de desembre es va celebrar la 43a Assemblea General Ordinària de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) al Teatre L’Atlàntida de Vic, i va acollir gairebé 800 joves d’arreu del territori català que participen com a caps en alguna entitat escolta de la federació. L’Assemblea és el principal espai de decisió dels educadors i educadores, ja que es sotmeten a votació el Pla Estratègic de l’organització, el Pressupost i el Programa, entre d’altres.

L’Assemblea es va centrar en la necessitat d’adaptació i d’innovació de la federació als nous reptes socials i mediambientals: “En aquesta assemblea ens emplacem a canviar per canviar el món. Mirem cap a nosaltres, la nostra entitat, els espais de participació, els agrupaments, els infants i joves, les famílies però també mirem cap a la societat, que la volem més justa i democràtica”, eren paraules dels comissaris generals en el seu discurs institucional.

En la trobada es va presentar i aprovar el nou Pla Estratègic de l’entitat “Canviem per canviar el món”, que vol connectar el seu històric amb les exigències del present o els reptes del futur a través de 6 grans eixos: natura, transformació social, educació, xarxa i entorn, governança democràtica, pertinença i compromís). Aquest s’ha elaborat amb la participació de tots els membres de l’entitat: responsables associatius, agrupaments, caps, i per primera vegada, infants i joves. L’AGO de MEG també va aprovar el Programa i el Pressupost de l’entitat per al curs 2019-2020 i va escollir Laura Benseny com a nova secretària general.

En l’acte públic hi van intervenir el Molt Honorable Sr. Quim Torra, President de la Generalitat, que va compartir que “canviar el món és complicat i tothom hi té una gran responsabilitat”. També van parlar la Sra. Laia Girós, Directora General de Joventut, i l’Alcaldessa de Vic, la Sra. Anna Era. Els tres van agrair i felicitar la feina que fan els agrupaments arreu del territori.

 

ETIQUETES

Esplai Escoltisme Monitors

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: