EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
29 de Setembre de 2020
04/12/2019 10:00h
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya celebra la seva 43a AGO
800 escoltes aproven el nou pla estratègic “Canviem per canviar el món”
AGO MEG 2019
AGO MEG 2019

El passat 1 de desembre es va celebrar la 43a Assemblea General Ordinària de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) al Teatre L’Atlàntida de Vic, i va acollir gairebé 800 joves d’arreu del territori català que participen com a caps en alguna entitat escolta de la federació. L’Assemblea és el principal espai de decisió dels educadors i educadores, ja que es sotmeten a votació el Pla Estratègic de l’organització, el Pressupost i el Programa, entre d’altres.

 

L’Assemblea es va centrar en la necessitat d’adaptació i d’innovació de la federació als nous reptes socials i mediambientals: “En aquesta assemblea ens emplacem a canviar per canviar el món. Mirem cap a nosaltres, la nostra entitat, els espais de participació, els agrupaments, els infants i joves, les famílies però també mirem cap a la societat, que la volem més justa i democràtica”, eren paraules dels comissaris generals en el seu discurs institucional.

 

En la trobada es va presentar i aprovar el nou Pla Estratègic de l’entitat “Canviem per canviar el món”, que vol connectar el seu històric amb les exigències del present o els reptes del futur a través de 6 grans eixos: natura, transformació social, educació, xarxa i entorn, governança democràtica, pertinença i compromís). Aquest s’ha elaborat amb la participació de tots els membres de l’entitat: responsables associatius, agrupaments, caps, i per primera vegada, infants i joves. L’AGO de MEG també va aprovar el Programa i el Pressupost de l’entitat per al curs 2019-2020 i va escollir Laura Benseny com a nova secretària general.

 

En l’acte públic hi van intervenir el Molt Honorable Sr. Quim Torra, President de la Generalitat, que va compartir que “canviar el món és complicat i tothom hi té una gran responsabilitat”. També van parlar la Sra. Laia Girós, Directora General de Joventut, i l’Alcaldessa de Vic, la Sra. Anna Era. Els tres van agrair i felicitar la feina que fan els agrupaments arreu del territori.

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 234
Avui dia, les noves tecnologies estan presents en tots els àmbits de la vida dels i les...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC