EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
05 de Juliol de 2020
19/09/2019 09:48h
Mobilitzacions mundials per l’emergència climàtica
Barcelona acollirà una gran manifestació i nombroses propostes d’activisme del 20 al 27 de setembre
emergència climàtica
emergència climàtica

El proper 27 de setembre se celebra la Vaga Mundial pel Clima a nivell internacional, amb l’objectiu de declarar de manera immediata l’emergència climàtica i prendre les mesures necessàries per reduir les emissions de gasos. La crida mundial ha estat organitzada per Fridays For Future, Climacció, Extincion Rebellion i moltes altres entitats que s’han pogut adherir a les accions proposades i al manifest publicat el passat mes de juliol. En el cas de l’Estat Espanyol, ja hi figuren més de 300 organitzacions.

 

A la ciutat de Barcelona, la manifestació està convocada a les 18 hores a la cruïlla de Passeig de Gràcia amb l’Avinguda Diagonal (Jardinets de Gràcia), amb la intenció d’arribar fina a la Plaça Catalunya. A més a més, al llarg de la setmana (del 20 de setembre al 27) s’han organitzat xerrades, debats, formacions i tallers per conscienciar a la població civil de la situació d’emergència que està patint el Planeta Terra. També s’han confirmat mobilitzacions a les ciutats de Girona, Tarragona, Manlleu i a Palamós. Tots els recursos informatius sobre l’emergència climàtica, així com material gràfic per donar suport a la manifestació es pot trobar a la pàgina web emergenciaclimatica.net.

 

La manifestació de la capital barcelonina estarà formada per 3 blocs: el primer amb la juventut dels col·lectius de Fridays for Future a Catalunya, associacions juvenils i les primeres persones afectades directament pel canvi climàtic. El segon bloc el formaran escoles i famílies, representant les futures generacions. I per últim, el bloc anomenat Acció pel Clima, on se situaran les entitats ambientals, socials, veïnals i sindicals... En aquest últim es convida a sumar-s’hi tota la resta de manifestants.

 

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 232
Parlem de com encarar l’emergència climàtica des del món del lleure....
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC