EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL

01 de Octubre de 2020
09/07/2020 19:47h
Monogràfic per preparar un estiu diferent!
Des de la Revista Estris, posem al vostre abast reflexions, materials i recursos per aquest estiu 2020
Portada del monogràfic d'estiu de la Revista Estris
Portada del monogràfic d'estiu de la Revista Estris

Després d'una etapa complexa marcada pel confinament arran de la situació sorgida per la Covid-19, arriba un estiu diferent. Per això, des de la Revista Estris, hem preparat un monogràfic amb reflexions, materials i recursos per a preparar-lo. "Ens toca reflexionar com sempre ho procurem fer des de l’educació en el lleure: amb uns valors compartits i una voluntat de transformació social a través de les activitats que els monitors i monitores proposen als nostres infants i joves. És per això que hem volgut editar aquest monogràfic de l’Estris de manera excepcional", diu la introducció del document, que posa a l'abast de totes aquelles persones que han treballat perquè aquest estiu no s'aturi l'educació en el lleure "un seguit de reflexions, materials i recursos que desitgem que us puguin ajudar en la vostra tasca".

 

"És la nostra responsabilitat podervos facilitar la feina per tal que l’adaptació a una normalitat no desitjada per ningú sigui el més planera possible. Esperem que us pugui ser d’utilitat i que, sobretot, serveixi per posar al centre de tot plegat els infants i joves, perquè després de tantes setmanes de sotrac emocional puguin gaudir d’unes activitats d’estiu que es mereixen ara més que mai", afegeix el text. Seguidament, hi ha un seguit d'articles de diversos experts i expertes (publicats a l'especial 'Un estiu diferent' del nostre portal digital estris.cat) que -entre altres coses- ajuden a "desxifrar" el marc normatiu sobre les activitats d’estiu del 2020, a "replantejar l’activitat d’estiu" davant aquesta situació excepcional o a "adaptar el quotidià i les mesures d’higiene". També se centren en "què ha significat el confinament pels infants més vulnerables", "el dol i la por després del coronavirus", "valors espirituals en temps de COVID" o "moments de complexitat emocional com a oportunitat d’aprenentatge". 

 

D'altra banda, el monogràfic inclou una sèrie de fitxes d'activitat adaptades per poder dur-les a terme en un estiu marcat pels protocols de seguretat contra la Covid-19 i diversos consells i instruccions pràctiques en relació a com realitzar els àpats, els viatges en autobús, les sortides al casal (piscines, parcs, etc.), les estones lliures a les colònies o les excursions, entre altres coses. També podeu trobar informació sobre "com atendre una contenció" o "com atendre infants amb necessitats educatives especials" en aquestes circumstàncies. 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 234
Avui dia, les noves tecnologies estan presents en tots els àmbits de la vida dels i les...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC