EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
10 de Abril de 2021
06/04/2021 15:55h
Mor Arcadi Oliveres, activista per la pau
Sempre compromès amb millorar el futur de la societat, va col·laborar en diverses ocasions amb la Revista Estris.
Arcadi Oliveres, en una imatge d'arxiu.
Arcadi Oliveres, en una imatge d'arxiu.

L'economista i activista per la pau Arcadi Oliveres ha mort als 75 anys, segons ha compartit la seva família al mateix espai que havien habilitat per enviar-li missatges de comiat un cop Oliveres, que feia temps que era malalt, va explicar públicament que moriria aviat. 

 

Nascut a Barcelona l'any 1945, Oliveres va anar a escola als Escolapis, on va tenir professors com Lluís Maria Xirinacs o Francesc Botey i la fe - el cristianisme de base, de teologia de l'alliberament- va ser un pilar de la seva vida: des de la JEC fins a Cristians pel Socialisme, Pax Cristi i, especialment, a Justícia i Pau, que va presidir 14 anys.  

 

El seu compromís social va arrencar ja en ple franquisme, quan va participar en la Marxa de la Llibertat, en la Caputxinada i en l'Assemblea de Catalunya. I, mort el dictador, la lluita per la justícia social, el Tercer Món o la pau no es va aturar. Va ser un exemple per a les noves generacions, a qui educava amb esperit crític des de la Facultat de Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Allà també parlava de pacifisme, un altre dels pilars de la seva vida, que el va fer sortir sovint al carrer contra el negoci de les armes, les guerres i els militars. A més, quan ningú no en parlava, ell ja reclamava un canvi de relacions amb el Tercer Món. 

 

L'activista, sempre compromès amb millorar el futur de la societat, va col·laborar en diverses ocasions amb la Revista Estris, conscient del paper transformador de l'educació en el lleure per a infants i joves. Aquí podeu llegir una entrevista publicada al portal estris.cat el 2019 i, aquí, un article seu (sota el títol "Reforçant el compromís") escrit per celebrar els 200 números de la publicació.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 237
En aquest número, diferents experts i expertes ens parlen sobre els aprenentatges p...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC