EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
29 de Febrer de 2020
15/10/2019 09:25h
Neix PrevenSI
La plataforma vol prevenir els abusos sexuals infantils
PrevenSI
PrevenSI

Ja està en marxa la plataforma PrevenSI un espai web centrat en la prevenció de l’abús sexual infantil ja que es calcula que entre un 15 i un 25% dels infants han patit o pateix abusos durant la infància. Aquesta té com a objectiu atendre persones que puguin tenir idees de pedofília o de pederàstia i que potencialment puguin cometre abusos ja que des del projecte asseguren que fins a un 5% dels homes joves i adults presenten pensaments, desitjos, fantasies o conductes d’abús sexual infantil.

 

Per això, l’Institut de Psicologia Forense de Barcelona, l’Institut Intress i la Fundació IRES han creat aquesta plataforma. Però no només se centrarà en els potencials agressors. També estarà destinada a familiars o persones de l’entorn de la víctima que sospitin d’un possible cas i també per professionals que necessitin més informació.

 

L’atenció serà per diferents vies: telefònica i telemàtica però de manera confidencial seguint projectes instaurats en altres països europeus com  “Stop it now!” i “Dunkeldfeld” que se centren en l’abordatge directe sobre els potencials abusadors com a donar suport a la comunitat. De fet, aquests programes han demostrat que la intervenció preventiva sobre les persones que potencialment poden cometre abusos sexuals és efectiva i evita la reincidència.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 230
Al llarg d’un recull d’articles del Grup de Treball en Noviolè...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC