EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
12 de Desembre de 2018
| Ja som 11221
11/01/2018 15:37h
Nou especial sobre educació mediàtica
Diferents experts tracten el tema des d'àmbits diversos
foto: Especial educació mediàtica
foto: Especial educació mediàtica

Estris.cat presenta l’especial “Educació Mediàtica: Aprenem a ser crítics des del lleure”, que recull en obert 5 articles del número 215 de la revista, escrits per experts i expertes implicades en el món de la comunicació i/o l’educació del consum d’aquests. També publica l’entrevista realitzada a Laia Servera, directora i presentadora de l’InfoK del Canal Super3, que ens explica com transmetre la informació als més petits de la forma més sincera i responsable. Destaca per altra banda, la notícia que recull l’informe d’UNICEF “l’Estat Mundial de la Infància 2017: infant en un món digital”, on s’afirma que els menors de 18 anys representen aproximadament 1 de cada 3 usuaris d’internet a tot el món.

 

Considerem aquest tema indispensable de treballar per a tots els educadors, però en especial pels caps i monitors/es, propers als infants i joves tant pel vincle que es crea com per la semblança d’uns i altres en la tipologia de vivències amb les noves tecnologies i la informació. Com arriba aquesta als més petits? Quins són els hàbits de consum mediàtic? Com podem educar en l’ús de pantalles i tecnologies? Aquestes són algunes de les preguntes que intentem resoldre en aquest especial.

 

Com a educadors tenim el deure i l’encàrrec de col·laborar en l’educació d’un tipus de comunicació relativament nova però que evoluciona i es transforma a pas accelerat. Ningú neix ensenyat i és important ajudar-los a ser crítics, raonables i saber triar la informació que volen creure, consumir o manipular.

 

En concret, les publicacions d’aquest especial són:

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 223
Vivim en una societat que, constantment ens repeteix els beneficis d'una vida saludable. Ta...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC