EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
20 de Juny de 2021
05/03/2020 17:12h
Nova edició del cicle 'Petites històries, grans dones'
Diversos museus programen contacontes dedicats a dones vinculades a la història
Cartell  'Petites històries, grans dones'
Cartell 'Petites històries, grans dones'

El Museu de Ciències Naturals, el MNAC, el Museu d'Arqueologia de Catalunya, el Museu Marítim, el Picasso, el Museu del Disseny, els Museus d'Esplugues de Llobregat, la Fundació Joan Miró i el Museu d'Història de Catalunya coorganitzen una nova edició del cicle 'Petites històries, grans dones', amb contacontes dedicats a dones vinculades a la història, les col·leccions o la temàtica de cada equipament.

 

La primera sessió és al Museu de Ciències Naturals i està dedicada a la canadenca Biruté Galdikas, l'experta més important en el comportament dels orangutans. El dissabte 7 la cita està al MNAC i està dedicada a Colita, una de les fotògrafes catalanes més importants. El diumenge 8 seguirà al Museu d'Arqueologia, on podreu apropar-vos en família a l'arqueòloga Adela Ramon Lligué. Atenció a l'activitat del museu Marítim (14 de març), on descobriran a Anne Bonny, la pirata que va atemorir moltes tripulacions al Carib al segle XVIII. Al Picasso (15 de març) la protagonista serà l'escriptora i col·leccionista Gertrude Stein, i al Museu de l'Disseny (21 de març) explicaran més coses de Carolina Montagne, pionera en el comerç del vestit de luxe.

 

El 22 de març, als Museus d'Esplugues, la sessió serà sobre la ceramista Angelina Alós, i a la Fundació Miró, aprofitant l'exposició 'No em sents', parlaran de l'artista Nalini Malani. El cicle acaba el dia 29 de març al Museu d'Història de Catalunya amb una sessió molt especial dedicada a la Roser Rosés, que va marxar a l'exili amb 12 anys i que estarà present. 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC