EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
08 de Maig de 2021
29/10/2020 17:59h
Noves mesures contra la covid-19: la Generalitat suspèn el lleure durant 15 dies
Algunes entitats i federacions ja s'han manifestat al respecte a les xarxes socials
El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha anunciat les mesures | Fotografia: @vicepresicat
El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha anunciat les mesures | Fotografia: @vicepresicat

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquest dijous, 29 d’octubre, la suspensió de les activitats de lleure educatiu infantil i juvenil durant els pròxims 15 dies en el marc de les noves mesures adoptades per frenar la pandèmia de la covid-19. "Hem d'actuar amb molta més contundència per superar la situació crítica que estem vivint. És el moment de l'aturada social", ha indicat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès.

 

Davant d’aquesta situació, algunes entitats i federacions s'han manifestat al respecte a les xarxes socials. El Moviment de Centres d'Esplais Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés ha traslladat als centres d'esplai federats la seva "voluntat" d’acompanyar-los "en qualsevol circumstància que se’n pugui derivar" i els ha animat a seguir "al costat dels infants i joves (com ja vau fer durant el període de confinament) per a realitzar la vostra tasca educativa, un compromís indispensable actualment". D'altra banda, Esplais Catalans (Esplac) ha actualitzat la seva pàgina de preguntes freqüents per informar sobre com afecten les noves restriccions sanitàries a l'activitat dels esplais i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i Escoltes Catalans han recordat que "el cau no s’atura" i han animat a seguir amb les activitats en format virtual. 

 

Al seu torn, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha emès un comunicat elaborat conjuntament amb les principals entitats de lleure de Catalunya en el que, tot i que afirmen que “tot i entendre que la situació d'excepcionalitat demana prendre noves mesures”, no comparteixen la decisió presa, que els ha “sorprès de forma negativa”. En el comunicat, que firmen una desena d’associacions, es reclama al govern que faciliti una alternativa que permeti “recuperar el més aviat possible l’activitat educativa”, permetent que caus, esplais, casals de joves i altres centres d’educació en el lleure puguin reprendre la seva activitat habitual “amb totes les mesures de seguretat necessàries".

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC