EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
01 de Octubre de 2020
14/09/2020 17:15h
Oberta la convocatòria dels Premis Aprenentatge i Servei 2020
Les pràctiques d'aprenentatge servei uneixen èxit educatiu i compromís social
Oberta la convocatòria dels Premis Aprenentatge i Servei 2020
Oberta la convocatòria dels Premis Aprenentatge i Servei 2020

La Xarxa Espanyola d’Aprenentatge-Servei, la Fundació Educo i Editorial Edebé tornen a impulsar la convocatòria de caràcter estatal Premi Aprenentatge-Servei 2020, adreçada a entitats socials, centres d'educació Infantil i Primària, ESO, Batxillerat i Formació Professional i Ocupacional que estiguin desenvolupant pràctiques d'aprenentatge servei.

 

Es tracta de pràctiques que uneixen èxit educatiu i compromís social, en les quals nens, nenes i joves s'impliquen en accions solidàries destinades a millorar el seu entorn al mateix temps que enforteixen coneixements, habilitats, actituds i valors. Aprenen tot fent un servei a la comunitat: plantant arbres aprenen sobre els boscos i el paisatge, la desforestació o el canvi climàtic; muntant una campanya de donació de sang aprenen sobre els grups sanguinis, els components de la sang i la seva funció en l'organisme o les transfusions; creant un itinerari turístic amb codis QR aprenen del patrimoni artístic i urbanístic de la seva població, d'història, de tecnologia mòbil, etc. 

 

I en totes aquestes experiències, a més, els nois i noies aprenen esforç, organització, treball en equip, presa de decisions, solidaritat, empatia, habilitats comunicatives... "Hi ha moltes raons que expliquen el boom de l'aprenentatge servei, però probablement la més significativa és que funciona i es difon boca a orella. El professorat relata millors resultats acadèmics i millor clima de convivència a les aules quan s'aplica aquesta metodologia", diu la convocatòria dels premis. 

 

Els projectes es poden presentar en català, euskera, gallec i castellà.  Hi ha temps per presentar-hi treballs fins al 30 de setembre.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 234
Avui dia, les noves tecnologies estan presents en tots els àmbits de la vida dels i les...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC