EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL

03 de Agost de 2021
03/05/2021 12:33h
Obertes les inscripcions per a participar al 'Recompte 2021' de persones sense llar a Barcelona
L'impulsa la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar, la nit del dimecres 19 de maig.
Un dels objectius del Recompte és "prendre consciència sobre la problemàtica de les persones sense llar".
Un dels objectius del Recompte és "prendre consciència sobre la problemàtica de les persones sense llar".

La Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) ha obert les inscripcions per participar en el Recompte de persones sense llar a la ciutat de Barcelona que organitza la nit del dimecres 19 de maig. 

 

Segons expliquen, l’objectiu del Recompte és "quantificar les persones que, en una nit, pernocten al carrer a Barcelona" i, a la vegada, "a través d'aquesta dada i de la participació dels voluntaris, prendre consciència sobre la problemàtica de les persones sense llar" en aquesta ciutat. Així, des de la XAPSLL, la nit del Recompte volen formar equips de ciutadans voluntaris, coordinats per persones amb experiència en el treball social amb les persones sense llar, que recorrin els carrers i parcs de la capital catalana per comptar les persones que hi pernocten.

 

"Pensem que pot ser una oportunitat privilegiada per a acostar-nos a una problemàtica que, massa sovint, passa desapercebuda a la nostra mirada", diuen. I afegeixen: "ens agradaria que el Recompte serveixi per sensibilitzar a la ciutadania sobre la realitat de les persones sense llar. Per aquest motiu, cerquem la col·laboració de persones voluntàries, així com la implicació de professionals que habitualment col·laboren amb les organitzacions socials, públiques i privades, que atenen i acompanyen a les persones sense llar"

 

Què cal tenir en compte per participar-hi?

 

Per participar d'aquesta iniciativa, només cal ser major d’edat i tenir disponibilitat la nit del dimecres 19 de maig; a més de portar sabates còmodes, accés a internet i preveure un mitjà de transport d’anada i tornada. Els participants tindran accés a gel i mascareta contra la Covid-19.  Una vegada inscrits com a voluntaris a la web del Recompte, els comunicaran hora i punt de trobada via correu electrònic.

 

"Us animem a inscriure-us, des del convenciment que, amb un petit esforç de cadascú, aconseguirem visibilitzar aquesta realitat social a la nostra ciutat. Per qualsevol dubte, podeu contactar-nos a voluntaris@recompte.barcelona", conclouen des de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL).

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Actualitat
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC