EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
30 de Maig de 2020
26/02/2018 16:39h
30 anys del País del silenci
Cia Bufanúvols
Carmina Mas i Pau Tarruell
Grup d'animació Bufanúvols

Apassionats per transmetre el què vivim i creiem, emocionats quan el públic respon amb entusiasme a les nostres propostes i s’entrega. En els nostres espectacles parlem del valor de l’amistat, de la pau interior i la pau entre els pobles, del silenci, de l’esperança. Fa més de trenta anys que ens dediquem al món de l’espectacle i estem agraïts de tot el que hem viscut en aquests anys.

 

El país del silenci i Danses per la pau van ser les dues nostres primeres propostes i després d’aquestes n’han seguit moltes més: l’Ocell d’argent, Mikhail i les tres preguntes, Contes beduïns… Tenim molts bons records, moltes vivències que ens conforten i ens encoratgen.

 

Amb l’espectacle Danses per la pau vam visitar un dia una residència on hi havia un grup gran de refugiats albanokosovar.  Vam fer la nostra actuació i quan acabàvem va aparèixer un home de mitjana edat amb un tub de coure amb uns quants forats. En un ambient de festa i alegria es va posar a tocar la seva flauta improvisada i tots es van posar a ballar les seves danses tradicionals. Quin goig veure la cara d’alegria dels infants, dels joves i dels més grans!

 

I el grup d’animació Bufanúvols estem de celebració, el curs que ve farà trenta anys de l’espectacle El País del silenci. El vam crear amb l’objectiu d’introduir els infants a la descoberta del món interior i per ensenyar-los a escoltar el silenci. Rere el conte hi ha la intenció de despertar el món interior de l'infant i la seva percepció del món invisible. L'origen de la música  és l'excusa per endinsar-los en la capacitat d'escoltar a partir de l'audició interior. Al llarg de l'espectacle es descobreix el llenguatge dels ocells i es gaudeix de la senzillesa del seu missatge. El públic entra en una dimensió nova i antiga alhora, que recorda d'on venim i on anem. Durant els  trenta anys de l'espectacle, hem anat constatant que els infants són molt sensibles al món espiritual, si se'ls explica amb el seu propi llenguatge.

 

Preparant aquesta celebració hem mirat enrere i hem valorat la feina feta i els seus fruits. Quants teatres, quantes escoles, quantes places han vist aquest espectacle!!! També mirem cap endavant amb confiança. Quina alegria poder transmetre amb senzillesa el que creiem i estimem.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 232
Parlem de com encarar l’emergència climàtica des del món del lleure....
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC