EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
27 de Gener de 2021
19/05/2017 13:47h
Adéu al màxim referent del lleure i la muntanya a Casp
Hector Molero
Héctor Molero
Membre de l'Equip Directiu del GCCC

Costa d’entendre les Colònies i els Campaments de Casp sense la figura del Raimon Algueró. Les primeres sortides a Aigüestortes als anys 70, amb professors i pares de família implicats, són un exemple ideal per al que ara anomenem educació integral dels alumnes.

 

Els valors de la muntanya i la convivència en un àmbit de lleure, lúdic però educatiu, s’han convertit en un tret identitari de l’escola, i moltes famílies han confiat l’educació dels seus fills a la nostra institució degut a aquest valor afegit.

 

El volum de voluntariat que tenim, la vinculació d’antics alumnes a l’escola durant la seva etapa universitària i fins i tot laboral, és fruit de la convicció ferma que l’educació en el lleure i les sortides a la natura són el complement perfecte a una bona formació acadèmica.

 

Al llarg de tots aquests anys, en Raimon ha organitzat i liderat infinitat d’excursions durant el curs, i paral·lelament, grups d’alumnes i exalumnes han anat sumant esforços per formalitzar aquestes sortides espontànies i crear els grups de lleure i muntanya que hem tingut i tenim.

 

A finals dels 80, les colònies d’estiu van fer un pas endavant en fundar-se formalment el Grup de Colònies i Campaments de Casp, entitat de lleure censada a la Secretaria General de Joventut i federada al MCECC (Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans) de la Fundació Pere Tarrés. En Raimon va formar part d’aquest procés, ha estat el Consiliari de l’entitat i ha acompanyat els centenars de monitors que n’han format part.

 

Altres grups com el GPAC-Muntanya (grup excursionista a l’ESO) i l’Esplai Casp (nascut l’any 2002) també han pogut gaudir d’aquest acompanyament en els moments més complicats i en els més gloriosos. I per descomptat l’SMAAAC (Secció de Muntanya d’Antics Alumnes Associats Casp) i la desapareguda AGRUEEC (Agrupació Excursionista del Col·legi Casp) tampoc haguessin estat possibles sense l’assessorament i l’impuls d’en Raimon, que deixa un llegat no tan sols a l’escola i a totes les persones que hem compartit lleure i muntanya amb ell, sinó també al moviment excursionista català, com demostren les nombroses mostres d’afecte rebudes per part de persones vinculades a la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de  Catalunya).

 

Com ja vam pregar al teu funeral, tot donant GRÀCIES PER TANT, et prometem, Raimon, que MAI DEIXAREM QUE SE’NS MULLI EL SAC, MAI FAREM CURT DE MITJONS.

 

FOTO HOMENATGE RAIMON

En Raimon Algueró, jesuïta consiliari del GCCC, ens va deixar el passat 20 d’abril a l’edat de 85 anys, després de dedicar més de mig segle a l’acompanyament dels alumnes de l’escola Jesuïtes Casp de Barcelona, especialment en l’àmbit del lleure i la muntanya.

 

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 236
Animació de la què? Animació de la fe! En aquest número, diferents...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC