EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
04 de Març de 2021
06/03/2019 10:17h
Aixequem el cap
maria arderiu 1
Maria Arderiu
Exmonitora i realitzadora audiovisual

Si partim de l’optimisme, podríem dir que totes i tots volem ser bones persones. Segurament, cadascú de nosaltres hi posa molta empenta i esforç per aconseguir-ho. Normalment, intentem aportar el nostre granet de sorra allà on podem. Molts ens hem fet voluntaris diverses vegades per tal de millorar tot allò que no ens agrada de la nostra societat. Però, a vegades, no caldria esforçar-nos en trobar la manera d’ajudar, simplement obrint els ulls, ens trobaríem amb moltes oportunitats d’ajuda que a vegades passen desapercebudes.

 

Cada dia succeeixen al nostre voltant situacions que ens passen per alt. La majoria d’elles són irrellevants, d’altres ho són per a nosaltres, però en canvi, molt importants per algú altre. Però també n’hi ha un bon grapat que seran importants per nosaltres, tant, que fins i tot algunes d’elles ens poden canviar la vida. Hem de ser conscients que moltes situacions passen i se’ns escapen a causa d’anar amb el cap cot, ja sigui per vergonya, per estar mirant un llibre, o fins i tot per estar més pendents del mòbil que del que ens envolta en cada moment. És a les nostres mans aixecar el cap. Si som capaços d’observar tot el que passa al nostre entorn serem capaços de donar un cop de mà a aquella senyora gran que no pot transportar la compra fins a casa seva, a aquella noia embarassada que necessita seure a l’autobús o fins i tot aquell senyor que necessita confiar en un braç per poder creuar el carrer.

 

Quan caminem, amb els ulls oberts, vivim més, perquè tenim la capacitat de compartir petits moments de la nostra vida. Ja sabeu, allò de compartir és viure. Si aixequem el cap, som capaços d’observar, i si observem, podem parar atenció a totes les persones que ens envolten i necessiten un petit gest per part nostra. Tant petit que gairebé no ens genera cap esforç.

 

Els petits gestos canvien de magnitud, ens ajuden a ser millors persones i també a millorar una mica el món. Està a les nostres mans obrir els ulls i trobar el moment d’actuar. Com si la vida fos una obra de teatre sense guió, sempre hem d’estar a punt per improvisar.

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 237
En aquest número, diferents experts i expertes ens parlen sobre els aprenentatges p...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC