EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
29 de Setembre de 2020
11/12/2012 12:53h
Des de la persona
Bisbe Pardo
Francesc Pardo Artigas
Bisbe de Girona i responsable de la pastoral de la joventut de la CET.

Les vegades que la revista Estris arribava a les meves mans, la fullejava i hi llegia amb detenció reflexions, propostes d’activitats, pensaments, tècniques... perquè m’ajudaven a comprendre els objectius, les actituds i els mètodes de l’educació en el lleure. Tot seguit la passava als monitors del Centre d’Esplai, a mestres, i fins i tot a catequistes, perquè hi podien trobar ajuda per a la seva missió.

Cal donar la benvinguda a www.estris.cat perquè d’una manera renovada serà un instrument o un mitjà en línia per oferir reflexions, propostes, dinàmiques, excursions, estades i recursos pedagògics que ajudaran en gran mesura a tots els qui han assumit la missió de l’educació en el lleure, siguin voluntaris, siguin professionals.

Jo només m’atreveixo a suggerir que, en els moments socials i culturals que vivim, es procuri fonamentar quin tipus i perfil de persona es vol educar, des de quina antropologia, quines són les virtuts o valors que cal prioritzar. Per això, conseqüents amb l’ideari de la Fundació Pere Tarrés i amb la finalitat del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC), cal partir i tenir com a referent la concepció cristiana de la persona en la seva dimensió personal i social. Alhora, caldrà reflexionar i oferir què exigeix l’opció de la fe en l’educació del lleure.

Benvinguda, doncs, www.estris.cat. Bon servei, i gràcies a tots els qui en sou responsables.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 234
Avui dia, les noves tecnologies estan presents en tots els àmbits de la vida dels i les...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC