EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
11 de Abril de 2021
11/06/2018 11:48h
Educar en l'era digital
xavi villalvilla
Xavi Villalvilla
Periodista digital

La revolució tecnològica de les dues últimes dècades ens ha portat a viure en un ecosistema de la comunicació radicalment diferent al de les dècades anteriors. L'era digital és una realitat, i ara depèn de nosaltres la capacitat d'integrar-la de manera natural i positiva en el nostre dia a dia. En el cas dels més petits, la ja coneguda com a "Generació Z" o "nadius digitals", la seva perspectiva és molt diferent a la dels seus pares i mares, professors o monitors, ja que no coneixen un passat sense la presència constant de la tecnologia.

 


També l'educació dels més petits ha d'integrar la tecnologia des d'un punt de vista positiu i d'aprenentatge. Lluny d'evitar, allunyar o emfatitzar els aspectes negatius de certs usos de la tecnologia, la nostra tasca com a educadors resideix precisament en el contrari: mostrar els usos positius de la tecnologia i el seu potencial educatiu.

 


Així, sempre oferirem una visió molt més positiva de l'era digital si mostrem a infants i joves quins usos ens permetran navegar per internet i utilitzar els nostres perfils socials amb naturalitat i amb total seguretat, abans de dir què no han de fer o a quines pàgines no pot accedir. Amb una bona educació en hàbits tecnològics, els més petits integraran aquest ús positiu en el seu quotidià.

 


Sens dubte, l'educació en el lleure és un espai perfecte per treballar aquests hàbits i per donar a conèixer als infants les principals pràctiques de les quals poden ser víctimes a la xarxa si practiquen uns hàbits poc recomanables. Les activitats a l’esplai o cau han també d’incorporar la tecnologia de forma natural, en favor de l'aprenentatge, l'ús de recursos audiovisuals o la potenciació de la creativitat i la curiositat dels més petits.També des de l’esplai és important la feina que fem amb les famílies en aquesta matèria, afavorint l'ús positiu de la tecnologia a les cases, amb recomanacions de prevenció i hàbits, i resolent els molts dubtes i preocupacions que en ocasions pares i mares tenen sobre aquest tema. També en la tecnologia, la nostra eina més poderosa sempre serà l'educació.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 237
En aquest número, diferents experts i expertes ens parlen sobre els aprenentatges p...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC