EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
26 de Novembre de 2020
26/01/2016 11:07h
Els tres pilars de la nostra acció educativa
Xavi Nus Opinió
Xavi Nus
President del MCECC - Fundació Pere Tarrés

Fa pocs dies que hem deixat endarrere les festes de Nadal, els pessebres vivents, els pastorets, els casals de Nadal... que han mantingut actives les entitats de lleure (igual que la resta de l’any amb les activitats dels dissabtes o durant l’estiu) on joves voluntaris hem dedicat part del nostre temps a educar els infants del nostre país. Som un equip educatiu amb COMPROMÍS.


En les entitats de lleure, els monitors/es i caps tenim una responsabilitat molt important amb els infants que estimem, amb el nostre país i amb la nostra societat, i aquesta responsabilitat hauria de fer-nos reflexionar de tant en tant sobre la tasca que es realitza per fer-la cada dia millor. Som un equip educatiu amb RESPONSABILITAT.


Els monitors/es i caps som models de comportament, referents dels infants i joves dels nostres pobles i ciutats, que s’emmirallen en nosaltres i per això hem de ser coherents amb la tasca educativa, ens ho hem de creure i viure en primera persona els valors que volem transmetre, ja que aquests es viuen, no s’expliquen. Som un equip educatiu amb COHERÈNCIA.


Els esplais i caus necessitem persones RESPONSABLES dels infants i del seu creixement, COMPROMESES amb la tasca educativa i COHERENTS amb la seva manera de fer i ser; aquests tres pilars sustentaran una acció educativa de qualitat i de millora constant que permetrà crear els espais adients per tal que els infants visquin com a infants i creixin com a persones.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 235
En aquest número, diferents experts i expertes donaran resposta a com explicar l'act...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC