EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
04 de Agost de 2020
17/01/2017 18:24h
En record d'en Xavier Mas
Josep Oriol Pujol
Josep Oriol Pujol i Humet
Director General de la Fundació Pere Tarrés

El mes de novembre passat ens va deixar Xavier Mas, administrador de la casa de colònies Mas Saiol de Moià, exprofessor de l'Escola de l'Esplai de Barcelona i persona vinculada al món de les colònies i el lleure des de la seva joventut.

 

Recordo quan, com alumne d'un monogràfic d'animació mentre fèiem el curs de directors, va irrompre un professor a l'aula parlant-nos en italià, sorprenent-nos amb el que deia i fent-nos veure quina havia de ser l'actitud del monitor. Des de llavors vam coincidir en el claustre de l'Escola de l'Esplai, en les "nits de les cases de colònies" quan va ser capaç de convocar, en uns sopars al Moianès, tothom que tenia vinculació amb cases de colònies, organitzant el Festival de la Infància i la Joventut des de Serveis Educatius de la Fundació Pere Tarrés i en trobades informals a l'entorn de Mas Saiol.

 

El seu gendre, que com tota la família i amics li tenia una gran estima, ens explicava en el comiat que se li va fer com es van dir el darrer adéu amb un "fins aviat" a lo Woody Allen; "com un despistat que, sense voler o no, et va deixant petites pistes. Com sempre, sense perdre les bones formes, amb la seva elegància xiruquera. Carregat d'ulleres per ser el distret més atent i amb mil rellotges per ser el primer a anar a l'última".

 

Un càncer, d'aquests que com una epidèmia delmen la nostra societat, se'l va emportar. Hi queda un record amable, somrient, d'una persona que ha estimat, s'ha donat al món de les colònies i a la família. I que com deien en el comiat, "ens farà arrencar més somriures que llàgrimes sempre que pensem en ell".

Xavier Mas

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 233
Coneixem una de les activitats estrella de l’educació en el lleure, els campaments...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC