EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
14 de Juliol de 2020
09/02/2018 11:15h
Ens ha deixat Gemma Molera
Josep Maria Font
Josep Maria Font
Professor d'EUTSES i cap del Departament d'Animació i Expressió de la Fundació Pere Tarrés de 1990 a 2012

El dia 20 de gener d’enguany ens ha deixat Gemma Molera Marimon a l'edat de 53 anys a Sant Cugat del Vallès després d’una dura lluita contra el càncer.

 

Parlar de la Gemma a l’Estris és un reconeixement i un deure. La revista ha publicat en diferents moments articles, entrevistes i fitxes sobre ella o fetes per ella que ens aportaven la seva docència i pedagogia dins del lleure i el seu compromís de posar l’art i el món de l’expressió plàstica com a eines fonamentals en el creixement de les persones i també en l’educació d’infants i joves.

 

Pintora i gravadora coneguda, sobretot, pels seus treballs amb la tècnica de l’encàustica. Era una dona d’una gran sensibilitat, compromesa amb l’art i amb l’educació. Estava estretament vinculada amb la formació permanent i amb l’educació en el lleure. Va ser durant molts anys professora de l’Escola de l’Esplai de la nostra Fundació Pere Tarrés; va veure néixer la nostra actual Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull col·laborant-hi com a professora dins de l’assignatura optativa de plàstica, i també sent l’artista escollida que va realitzar un gravat com a regal per a la promoció del curs acadèmic 2005-06.

 

Va ser una experta docent en escoles d’estiu per al professorat, en tallers de formació, en els cursos de monitors/es i en els monogràfics de plàstica. Va arribar a impartir cursos de gravat calcogràfic, fotogravat i serigrafia a l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat i a l’Escola Illa de Sabadell. Però, sobretot, va ser una artista i dona de taller molt propera i còmplice que sabia ensenyar i fer estimar el món del gravat a les persones amb qui compartia taller o a qui donava formació.

 

Com artista va obtenir diferents reconeixements, beques i premis que han ressaltat la seva trajectòria professional. Les seves obres “d’un estil senzill amb una pinzellada espontània” s’han exposat a galeries, fires i museus destacant Barcelona, Madrid, Seattle, Londres i Tòquio.

 

L'any 2017 el Museu Monestir de Sant Cugat del Vallès i el Museu d'Art de Sabadell van presentar la sèrie Lung & Bones, que mostra el treball d’introspecció que l'artista va fer els darrers anys arran de la seva malaltia i que la mateixa autora va definir així en aquest text.

 

Quadre Gemma Molera

 

A l’Estris número 75 “De l’Expressió a l’Art”, ella ens deia: Penso que és una feina de tots apropar l’art als infants. Cal estar més receptius al món de l’art actual i acostar-lo a la pròpia realitat... hem de treballar perquè dia a dia l’art sigui més a l’abast de tots i en puguem gaudir i rebre’l gratuïtament”. Tota una reflexió que va marcar el seu compromís personal i educatiu en tots els seus projectes i activitats.

 

Per als qui hem compartit dins de la nostra Fundació anys de departament d’Animació i Expressió, de classes de monitors i de monogràfics específics, de tallers de plàstica o simplement hem tingut la sort de conviure amb les seves idees, el seu art i la seva manera de ser i fer, sempre la recordarem i sabrem admirar les seves creacions artístiques.

 

Descansi en Pau.

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 233
Coneixem una de les activitats estrella de l’educació en el lleure, els campaments...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC