EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
05 de Juliol de 2020
19/11/2013 12:39h
Equips humans en l’organització de les entitats de voluntariat
Javier Dolado
Javier Dolado
Educador social i diplomat en Ciències Empresarials

Les organitzacions que compten amb voluntariat són molt diverses, i per tant, també és diversa l'organització de l'equip humà en cadascuna d’elles. Hi pot haver voluntariat en seu, internacional, assistencial, no assistencial, col·laboradors puntuals... La forma en què s'organitza el voluntariat per desenvolupar la seva tasca és un element significatiu per a qualsevol entitat.

 

En primer lloc, l'organització determina en quines àrees participarà el voluntariat i com es relacionarà amb la resta de l'entitat des de cadascuna d'elles.

 

Les persones voluntàries poden formar part d'equips a la seu central, ser membres d'àrees, programes o comissions en diferents centres, o bé desenvolupar la seva tasca a través d'una vinculació indirecta amb algun dels centres de l'entitat.

 

El voluntariat pot realitzar diversos tipus d'activitats en funció dels seus perfils, des de l'atenció directa als col·lectius fins a la participació en els òrgans de govern.

 

Algunes entitats opten per crear un únic grup de persones voluntàries que actua en un programa concret, mentre que d’altres prefereixen distribuir a les persones en diferents àrees en què també hi treballa personal remunerat. Existeixen també alguns casos en què es creen diferents grups formats exclusivament per persones voluntàries.


És clau una bona comunicació entre l'organització i els grups. El funcionament es dóna segons uns criteris comuns seguint els objectius i valors de l'organització. És adequat establir reunions periòdiques que ajuden a veure les necessitats, dificultats, etc. que pugui tenir el grup de voluntaria.

 

Entre l'organització i el grup s'estableix una relació d'intercanvi en què cada part aporta alguna cosa diferent.

Les possibles aportacions dels grups de voluntariat a les entitats es podrien resumir en: actuar en una àrea o territori en la qual l'organització encara no s'ha establert, establir un nou programa, participar directament en la gestió del voluntariat, donar a conèixer l'organització, aportar a l'entitat les experiències de la seva activitat com a grup, entre d’altres.

 

Per la seva banda, els grups de voluntariat necessiten (i l'organització els hi ha d'aportar) formació, materials per desenvolupar la seva activitat, i de vegades, recursos econòmics.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 232
Parlem de com encarar l’emergència climàtica des del món del lleure....
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC