EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
18 de Setembre de 2019
19/03/2015 14:48h
No tenim excusa
Rah-mon Roma
Rah-mon Roma
Cantant-animador i rondallaire

Gràcies a la meva feina d’animador infantil i familiar, tinc la sort de poder veure i viure moltes situacions a l’entorn de l’educació en el lleure. Molt sovint, els equips de monitors i monitores són capaços de desenvolupar activitats creatives, jocs, tallers, sortides temàtiques… amb una bona dosi d’imaginació. Poden incorporar-hi tota mena de recursos artístics (musicals, motrius, plàstics, tecnològics, sensitius…) sense necessitat de ser aprovats per cap llei.


No es dóna peixet a l’avorriment perquè hi ha sempre voluntat d’innovar, de crear noves situacions per viure-les plegats, i és que no tenim excusa. No s’hi val a repetir fins a la sacietat les mateixes històries, les mateixes activitats. No s’hi val a institucionalitzar la programació a l’esplai, any rere any.
L’educació en el lleure no hi entén massa, de rutines. No tenim excusa. Cada colla és diferent. La nostra tasca principal hauria de ser conèixer el grup per poder-lo acompanyar provocant i potenciant les aptituds creatives de cada infant.


Al món de l’educació en el lleure no patim d’estrès perquè no tenim programes quadrats. No ens angoixem perquè no ens condicionen les avaluacions. No ens hem d’encotillar perquè no ens cal seguir cap línia curricular. Però sí que és important no perdre mai de vista els objectius. I, pel que fa a l’àmbit artístic, els principals crec que són: desenvolupar la creativitat, treballar l’experimentació i ser punta de llança en la innovació.


Si el món del lleure és una escola, ho és de la imaginació. Aquest és el seu gran valor i el seu potencial.


No tenim excusa.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 227
El Centre d'Interès se centra en la gestió d’equips de monitors al...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC