EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL

20 de Juny de 2021
08/04/2020 11:35h
Un tàndem ben perillós: Coronavirus i pobresa
Neus Fulladosa
Neus Fulladosa
Mestra, educadora social i cofundadora de Ndimbalante.

Àfrica està a poques setmanes d’un tàndem ben complicat: Coronavirus i insuficiència econòmica.

 

Sembla que el desafiament que haurà d’afrontar el continent africà durant les properes setmanes és ben alarmant, dramàtic i complex.

 

Segons informen els mitjans de comunicació, es preveu que la propagació del Coronavirus tingui efectes devastadors en alguns dels sistemes de sanitat més dèbils del món, sense recursos humans i materials suficients, que deixarà sense atenció a milers de persones. 

 

La insuficiència econòmica, en caiguda lliure i les dificultats dels països per amortir el cop, pot portar a diversos països a greus crisis econòmiques.

 

A Gàmbia, el 85% de les persones es guanyen el pa amb la venda ambulant i no reglada, prohibida en aquests moments. 

 

Per altra banda, Gàmbia és un país amb una important dependència del comerç exterior; tant per la importació d’aliments de consum primari, per l’exportació de cacauets i pel turisme. Tots tres sectors ben afectats amb el tancament de fronteres aèries i terrestres. 

 

En afegit, cal tenir en compte que aproximadament el 50% de les famílies gambianes rebien suport econòmic de familiars que malvivien a Europa amb feines sovint precàries o sense drets a causa de la situació d’irregularitat burocràtica. Persones que segurament, a hores d’ara, enduts per la recessió econòmica europea, han quedat els més afectats. 

 

El tancament de fronteres està ocasionant, ja, problemes de proveïment d’aliments amb només 4 casos de virus registrats al país.

 

Gàmbia és una societat que viu d’avui per avui, guanyant durant el dia el que menja per sopar. El confinament és tan necessari com inviable i la dificultat de supervivència és inquietant. 

 

L’Àfrica necessita la solidaritat de tot el món i no hi ha temps a perdre. 

 

L’Associació Ndimbalante School hem aturat els projectes que estàvem desenvolupant. Estem redirigint la nostra mirada i col·laboració cap a una altra direcció: fer front a la fam que s’acosta al poble de Njoben, des de i per on treballem.

 

Els números són clars: Cada grup familiar consumeix entre un i tres sacs d’arròs al mes, segons la mida de la família. Un sac costa uns 25 euros al mes. Des de Ndimbalante intentarem acompanyar econòmicament al poble de Njoben durant els mesos que duri el confinament del país i fins que es normalitzi mínimament la situació. Volem estar a peu de canó i que cap veí de Njoben passi gana.

 

Som conscients de que la situació és greu a tot arreu però si hi ha alguna persona amb voluntat de fer una donació per aquesta causa si us plau, contacteu amb hola@ndimbalante.com

 

Un sac d’arròs, 25 euros. Qualsevol import és suficient, qui fa el que pot no és cridat a més. 

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Actualitat
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC