EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
28 de Setembre de 2020
Escola de participació i de compromís
Camil.la Sanchez
Camil·la Sánchez
Responsable pedagògica de la Demarcació Baix Llobregat, Garraf, Alt Penedès; Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Falten cinc minuts per les cinc de la tarda i només set per a que surti l’autobús. Arribo tard. Massa tard. Corro amb la motxilla que em sembla massa carregada, fulard penjant, aïllant que mig em cau i recordo de sobte que, finalment, m’he oblidat el raspall de dents a la tauleta de l’entrada. Però això, ara mateix no em preocupa gaire, el que em fa realment pànic és la idea de perdre’m dotze dies meravellosos al costat de persones que em faran gaudir de l’oportunitat de poder canviar una mica el món i donar-li la volta. Sembla increïble però és cert, ja ho he viscut d’altres vegades.


Mentre corro sense parar penso que això és el fet que més em preocupa, però no l’únic: porto dins la meva motxilla un pot gegant de salsa de tomàquet. Odio el tomàquet, des de sempre, però avui hem de cuinar macarrons per a tothom i a l’Aida i al Pere els encanten, amb molt de tomàquet i poc formatge. No penso ser jo qui no els en deixi gaudir!


Enmig d’una societat impersonal on regna la instantaneïtat, la immediatesa i el jo, hi ha milers d’infants i joves a qui, com a mínim una vegada, i potser sense fer tard, se’ls ha passat pel cap alguna idea com aquesta. L’educació en el lleure i, dins d’ella, el foment de la cooperació, fan que en aquests espais d’educació vivencial i alternativa, les persones creixin aprenent a considerar-se part d’un grup, valorant-se i sentint-se peces clau per a un èxit col•lectiu que, alhora, porta associada una gran satisfacció personal.


L’educació en el compromís és, potser, la principal competència que, de vegades sense ser-ne conscient, s’adquireix en el pas pels esplais i agrupaments, espais d’alliberament i diversió pels infants, on alhora s’educa a les persones a ser crítiques i transformadores, persones que incideixin socialment i que lluitin per no perdre cap autobús, ni per ells, ni pels altres, ni tan sols una vegada.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 234
Avui dia, les noves tecnologies estan presents en tots els àmbits de la vida dels i les...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC