EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL

04 de Agost de 2021
27/08/2020 17:01h
Soc d’un equip!

Decàleg que t’ajudarà a descobrir què pots fer perquè la vivència de monitoratge sigui positiva i agradable 

 

Aquest decàleg recull consells i recomanacions dels col·laboradors del centre d’interès del número 227 de la Revista Estris. 

  

1. Prendre consciència de la pròpia vivència, legitimar-la i fer un treball intern personal facilita l’experiència i la resposta. 

2. Els equips són dinàmics i canviants. Cal actuar amb transparència i capacitat de treball davant d’aquestes fluctuacions. 

3. Comprometre’m amb el repartiment de tasques, que han de ser coherents segons la dimensió de l’equip. 

4. Ser conscient que comparteixo projecte amb educadors i educadores que tenen necessitats, interessos i motivacions pròpies i diferents de les meves. 

5. Ser valenta o valent i aplicar a l’equip les eines de resolució de conflictes que donem al grup d’infants o joves. 

6. Sigui monitor/a novell/a o amb experiència, he de ser capaç d’empatitzar amb l’altra persona, i reconèixer què pot aportar cadascú segons les pròpies característiques. 

7. He de poder treballar tant si les decisions es prenen de forma horitzontal com vertical. De fet, la millor opció per a un centre és saber-les combinar segons la situació. 

8. He d’estar obert/a i disposat/ada a realitzar dinàmiques de grup, ja que són l’eina que ens permet treballar vivencialment l’estat relacional del nostre equip. 

9. Les motivacions de les persones evolucionen al llarg de la trajectòria al centre. He de ser capaç d’analitzar aquests canvis per adequar els estímuls motivacionals d’acord al propi moment vital. 

10. No hi ha cap recepta màgica! El que pot funcionar en un esplai potser no ho farà en un altre. 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Actualitat
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC