EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
03 de Març de 2021
09/11/2020 15:50h
Per què l’esplai m’ha fet ser com sóc
Queralt Campàs
Queralt Campàs i Poch
Vocal del Consell Directiu del MCECC i ex monitora del Centre d'Esplai Grifoll

Tanco l'etapa a l'esplai, una decisió que vaig prendre fa uns dos anys. No va ser fàcil, però vaig entendre que el meu moment estava acabant perquè la vida que va més enllà del Grifoll demanava molt més de mi. 

 

L’esplai m’ha fet ser com sóc, m’ho ha donat tot. No puc descriure amb paraules el que he après durant deu anys de monitora i alguns de responsable. Sobretot he après de vosaltres, infants i joves, que ens ensenyeu i doneu molt més del que nosaltres podem oferir-vos. Sempre hem intentat que gaudíssiu, amb més o menys encert, però amb energia i il·lusió per aquest projecte que és el Centre d'Esplai Grifoll i que sempre portarem al cor.

 

I com trobaré a faltar els dies d’esplai, les tardes de diumenge. Un oasi on desconnectar del dia a dia atrafegat i poder donar-se al 100% als altres. Fent màgia, cuidant-vos, agafant-vos de la mà quan ho necessitàveu. Jugant, creixent, aprenent i compartint. De campaments també, sobretot (tal com sabeu, perquè ho heu viscut) creant una gran família. Forjant llaços molt forts. Despertant-nos quan ho necessitàveu. Donant el millor de nosaltres a cada moment. Escoltant-vos i abraçant-vos. En definitiva creixent tots junts: Xinxetes, Bombetes, 4 Grapes, Matxembrats i Ganàpies. 

 

Ja heu descobert quins seran els monitors que tindreu aquest any. Us han explicat que jugareu i us ho passareu molt bé. I d’aquí a uns anys us adonareu que els monitors potser tenien més raó de la que us pensàveu. Perquè amb l’esplai vivim les històries que ens fan ser qui som. Llavors entendreu perquè passem tanta estona gestionant els conflictes que tenim dins els grups, perquè és tan important escoltar com ser escoltats, què vol dir cuidar a les amistats i entendreu, per fi, tot el que heu après jugant. Totes les activitats que fem i tots aquells valors que ja formaran part de vosaltres.

 

Els comiats no m’agraden. Només ús diré que porteu el foulard amb aquells nervis i ganes d'anar a fer esplai cada diumenge i que pugueu seguir dient "sóc d’esplai" amb orgull! 

 

Gràcies per tot Grifoll. Us estimo! 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 237
En aquest número, diferents experts i expertes ens parlen sobre els aprenentatges p...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC