EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
11 de Abril de 2021
15/05/2018 08:36h
Fer anys, contemplar i agrair
Miquel Gracia
Miquel Gracia
CE Sant Ignasi

No sempre tenim l’oportunitat de parar, mirar enrere i veure la trajectòria de l’educació en el lleure i l’impacte que té a la societat. En el nostre dia a dia, atrafegat i amb presses, amb prou feines trobem temps per preparar l’activitat del dissabte, comprar el material que falta, o per anar a la reunió de zona/territori. Però un dia, l’esplai fa anys i resulta el moment perfecte per fer-ho: contemplar i agrair la feina feta fins ara.

 

Segur que molts entendreu el que suposa la preparació d’un aniversari: trobades amb ex-monitors/es, descobertes sobre la història de l'esplai, quedades per regirar els armaris i prestatges dels locals, etc. I és que som molts els esplais que estem de celebració! De fet, que aquest any faci 125 de les primeres colònies a Catalunya, significa que, tot plegat, ja fa un temps que estem en marxa.

 

A l'Esplai Sant Ignasi de Lleida, per celebrar que #40AnysTenimJa, volíem fer alguna cosa gran, on poder reunir tanta i tanta gent que estima l'esplai i que, en algun moment de la història, hi ha tingut vinculació. Els retrobaments eren evidents i les cares de goig i joia, també. Però la satisfacció amb la qual vam sortir l'equip de monitores i monitors en acabar aquesta gran festa, no té preu.

 

És bonic veure com, tot i el pas dels anys, seguim amb el projecte que uns joves esbojarrats van decidir començar com també veure créixer aquest lloc transformador que és l'esplai. En part, tot el que tenim avui és gràcies a totes les persones que han anat passant –infants, joves, famílies, monitors/es, etc.– i que han anat deixant el seu granet de sorra. Això també ens dona esperança i veure els més petits com el futur de la societat. Quant els hi queda per recórrer encara!

 

Lectura del manifest realitzat pels infants de l'Esplai

 

L’esplai és una comunitat viva i som nosaltres les que hem rebut aquest testimoni tan gran de fe, compromís i servei, que hem de seguir pouant i transmetent a les generacions futures. El Roger Torres SJ, rector de la Parròquia, em responia amb un tweet quan jo preguntava què farem ara que s’acaba l’aniversari, “i després de la gran Festa, què?”. Ell diu que retinguem el gust de la celebració, i que aquesta inspiri el nostre ser i fer. Guardem aquest record, per poder tornar-hi de tant en tant i amb un somriure dir “jo hi era, jo sóc d’aquesta colla!”.

 

Foto grup

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 237
En aquest número, diferents experts i expertes ens parlen sobre els aprenentatges p...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC