EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
18 de Juliol de 2019
05/03/2018 09:08h
From Catalunya to Malta
Judit Martínez, Alba Besora, Finoa Vives i Arnau Mas
Judit Martínez, Alba Besora Fiona Vives i Arnau Mas
Participants Eurocourse de la FIMCAP

La nostra història comença amb la reunió a l’aeroport (no sense uns petits entrebancs) dels quatre seleccionats per representar els esplais del MCECC davant de la FIMCAP a l’Eurocourse, aquest any celebrat a Malta. Abans de marxar, com molts dels qui llegiu aquesta columna ara mateix, no sabíem que el MCECC forma part d’una organització a nivell internacional d’educació en el lleure a organitzacions catòliques, la FIMCAP. No sabíem que Europa està plena de grups semblants als esplais amb joves monitors tan motivats com nosaltres i amb tant d’interès per trobar un lloc en aquest món de xarxes socials i discurs mediàtic pel nostre projecte d’esplai.

 

És per això que més a cegues que amb coneixement de causa, ens vam aventurar a l’experiència maltesa amb ganes d’explicar als companys monitors d’arreu d’Europa el nostre petit racó d’esplai català. L’Eurocourse ha estat el punt de trobada d’una trentena de joves desperts per a compartir experiències i maneres de funcionar. Sobretot, però, reflexions al voltant dels temes com la força dels mitjans de comunicació, el màrqueting en els esplais o la fe en un món globalitzat.

 

Amb el nexe comú de l’estima cap als infants és un veritable privilegi descobrir les sorprenents i fins i tot divertides diferències culturals entre els joves. Cada organització funciona de manera original i els seus membres tenen maneres de veure l’educació en el lleure diferents. Aprendre’n ens permet créixer com a monitors i com a persones.

 

Som un gra de sorra en un enorme oceà del qual ens hem de sentir molt orgullosos i ni tan sols en teníem coneixement. N’hem sigut conscients durant una setmana, mentre coneixíem grans persones, cuinàvem i mostràvem la nostra cultura mentre apreníem de les altres, rebíem formacions i descobríem aquesta petita illa al mig del mediterrani.

 

Tantes històries amb tants pocs dies, només ens queda agrair als organitzadors del projecte, a la ZAC de Malta que ens ha acollit i a tantes persones que hem tingut la sort de conèixer. Ara, toca compartir-ho i fer el projecte gran. 

 

Judit Martínez  C.E Pare Abraham 

Alba Besora de C.E La Bordeta

Fiona Vives de C.E Casal Riudomenc

Arnau Mas de grup d'Esplai Apassomi

 

foto3

foto1

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 226
El Centre d’Interès desglossa la idea que el voluntariat i l’associacionisme...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC