EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
03 de Març de 2021
10/04/2019 15:39h
"He pogut connectar amb una part de mi i de la societat que moltes vegades he oblidat"
Sílvia Sanz
Sílvia Sanz
Doctora en medicina i membre del Consell Directiu del MCECC

Vivim en la societat de la immediatesa on tot ha de passar JA, on les xarxes ens expliquen el minut a minut de qualsevol esdeveniment i on qui no viu hiperconnectat és l’estrany o diferent. Per això crec que cada vegada té més sentit haver pogut participar al primer Programa Ramon Mª Serchs. Aquesta experiència m’ha permès el luxe de desconnectar durant un cap de setmana de la vida ràpida i activa que crec portar. I no només he pogut desconnectar, sinó que el que més agraeixo de l’experiència és que he pogut connectar amb una part de mi i de la societat que moltes vegades he oblidat.

 

Durant el cap de setmana ens vam fer nostre el concepte fer-se càrrec, carregar i encarregar-se de la realitat. I vam poder llegir, compartir i reflexionar com en el nostre dia a dia tenim (o no) present aquesta premissa. Fer-nos càrrec de totes les injustícies que ens envolten, és a dir, ser conscients que en el món tan globalitzat en el que vivim, no cal anar massa lluny per adonar-se de tots els moments, actes i accions que no podem fer veure que no hi són. Carregar la realitat tot apropant-nos i comprometent-nos evitant caure en l’assistencialisme. I encarregar-se de la realitat, transformant tot allò que és el nostre abast (que són moltes més situacions de les que ens pensem). Cadascuna de nosaltres tenim un petit superpoder, només cal buscar-lo, adonar-se’n i fer-lo servir per canviar el que ens envolta.

 

Amb l’aprofundiment i el treball sobre aquest concepte durant el cap de setmana vaig tenir la sort de transportar-me als meus inicis com a monitora quan em van explicar que a l’esplai es feia servir la metodologia de la revisió de vida, o com el “veure, jutjar i actuar” havia de ser el fil conductor que ens guiés a l’hora de pensar en l’educació dels nostres infants. I això és el que vaig intentar fer durant tota la meva etapa a l’esplai.

 

I després del cap de setmana del programa Ramon Mª Serchs marxo amb l’encàrrec personal de tornar-me a fer meu aquest triangle; al veure, jutjar i actuar que un dia em va fer creure en un món una mica millor. I convido a tothom a buscar espais i moments en les nostres actives vides per aturar-se i replantejar-se si pot fer-se càrrec, carregar i encarregar-se d’alguna situació que l’interpel·li.

 

* El Programa Ramon M Serchs es va realitzar el cap de setmana del 15 al 17 de febrer a Poblet.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 237
En aquest número, diferents experts i expertes ens parlen sobre els aprenentatges p...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC