EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL

04 de Agost de 2020
15/03/2016 13:41h
Necessitem més Carles Capdevila
Quim Moreno
Quim Moreno
Director de la Revista Estris

L’educació en el lleure i l’educació en general té molts ambaixadors. Els primers som els agents directament implicats: monitors, caps, educadors, mestres, associacions i fundacions del sector. Trobem, també, a aquelles persones que, sense tenir un contacte tan directe amb el sector, hi creuen i en són promotors en moments puntuals. I, finalment, trobem aquells que al llarg de la seva trajectòria en fan proselitisme en els diferents altaveus i espais en els quals estan presents. Aquests són els que es posen l’esplai a la motxilla, la porten sempre a sobre i, estiguin on estiguin, en fan bandera. Un d’ells és en Carles Capdevila.

 

“Són uns éssers estranys d’entre 18 i 25 anys que es fan dir monitors d’esplai, o caps d’agrupament. Els reconeixereu perquè pringuen totes les tardes de dissabte als caus muntant gimcanes, perden els caps de setmana fent excursions i malgasten la Setmana Santa sencera i quinze dies de juliol anant de campaments. I tot sense cobrar res i amb una passió que no pot ser bona per a la salut.”, deia l'any 2009 en un article publicat a l’Avui amb el títol “Entusiasme sospitós” i que va circular entre les mans emocionades de monitors i caps de tot el país. Posteriorment a Catalunya Ràdio, al seu estimat diari Ara i a les múltiples xerrades que fa davant de públic divers ha anat multiplicant els elogis al lleure com a espai educatiu i, especialment, al valor de l’esforç del treball voluntari de milers de monitors i monitores.

 

Llegint els seus articles, sentint les seves paraules, ens fa sentir orgullosos de la feina que fem. Ens cal? Segurament el somriure d’un nen i el suport de la seva família ens ajuda en molta més mesura. Però sí. És necessari que persones com en Carles siguin altaveu de l’educació en el lleure i la facin present als mitjans de comunicació reivindicant la nostra tasca. En el seu cas, sempre amb humor, passió, empatia, proximitat i il·lusió.

 

Gràcies, Carles, per ser un dels nostres.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 233
Coneixem una de les activitats estrella de l’educació en el lleure, els campaments...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC