EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
18 de Setembre de 2019
23/01/2019 10:54h
No oblidem l'hospitalitat
Centre d'Esplai Sant Ignasi
Centre d'Esplai Sant Ignasi

Aquest cap d’any un grupet de joves de l’esplai i la Parròquia de Sant Ignasi de Lleida ens hem animat a viure l’experiència d’una Trobada Europea de Taizé a Madrid. Un esdeveniment que es realitza cada any en una ciutat europea i que aquest cop ha aplegat prop de 15.000 joves per viure uns dies amb les famílies d’acollida, participar de les activitats i trobar-se per les tardes per pregar conjuntament.   

 

Desconnexió, és la paraula que reflecteix el que hem sentit durant aquests dies. Ens ha fascinat la senzillesa amb la qual hem estat acollits i com ens han obert les seves cases i els seus cors de manera totalment gratuita. La trobada girava al voltant del lema de l’Hospitalitat, i nosaltres podem dir que n’hem tingut experiència directa.

 

2019010123044985936

 

Durant aquests 5 dies a Madrid hem tingut moments per pregar, per compartir, per riure molt i per explorar la ciutat, però sobretot ens quedem amb que hem experimentat l'essència de Taizé. Ha estat per nosaltres una nova manera de veure el món, d’obrir la nostra ment i veure que hi ha més joves com nosaltres, que viuen la fe, i que tot i que a vegades ens desanimem, aquests dies esdevenen una bocanada d’aire fresc, un flaire d’esperança.

 

2019010123010918089

 

Aquesta experiència ens ha fet gaudir, i ens ha ensenyat a valorar moltes coses que potser fins ara no hem considerat importants. També ens ha servit per veure que comença en nosaltres la peça de l’engranatge que pot ajudar a canviar el món, no només des de la fe, predicant, sinó des dels fets, i que tot i que de vegades fer un petit gest ens sembli poc, és la suma de petits actes la que transforma.

 

WhatsApp Image 2019 01 02 at 11.24.57

 

Ah, i com diria el germà Alois: “no oblidem la hospitalitat!”.

Joves de la Parròquia de Sant Ignasi:

Cristina Álvarez Yébenes

Enric Ariza Ortiz

Irene Aventín Valero

Felicitat Domingo Boneta

Maria Solà Teixidó

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 227
El Centre d'Interès se centra en la gestió d’equips de monitors al...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC