EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
02 de Març de 2021
23/01/2019 10:54h
No oblidem l'hospitalitat
Centre d'Esplai Sant Ignasi
Centre d'Esplai Sant Ignasi

Aquest cap d’any un grupet de joves de l’esplai i la Parròquia de Sant Ignasi de Lleida ens hem animat a viure l’experiència d’una Trobada Europea de Taizé a Madrid. Un esdeveniment que es realitza cada any en una ciutat europea i que aquest cop ha aplegat prop de 15.000 joves per viure uns dies amb les famílies d’acollida, participar de les activitats i trobar-se per les tardes per pregar conjuntament.   

 

Desconnexió, és la paraula que reflecteix el que hem sentit durant aquests dies. Ens ha fascinat la senzillesa amb la qual hem estat acollits i com ens han obert les seves cases i els seus cors de manera totalment gratuita. La trobada girava al voltant del lema de l’Hospitalitat, i nosaltres podem dir que n’hem tingut experiència directa.

 

2019010123044985936

 

Durant aquests 5 dies a Madrid hem tingut moments per pregar, per compartir, per riure molt i per explorar la ciutat, però sobretot ens quedem amb que hem experimentat l'essència de Taizé. Ha estat per nosaltres una nova manera de veure el món, d’obrir la nostra ment i veure que hi ha més joves com nosaltres, que viuen la fe, i que tot i que a vegades ens desanimem, aquests dies esdevenen una bocanada d’aire fresc, un flaire d’esperança.

 

2019010123010918089

 

Aquesta experiència ens ha fet gaudir, i ens ha ensenyat a valorar moltes coses que potser fins ara no hem considerat importants. També ens ha servit per veure que comença en nosaltres la peça de l’engranatge que pot ajudar a canviar el món, no només des de la fe, predicant, sinó des dels fets, i que tot i que de vegades fer un petit gest ens sembli poc, és la suma de petits actes la que transforma.

 

WhatsApp Image 2019 01 02 at 11.24.57

 

Ah, i com diria el germà Alois: “no oblidem la hospitalitat!”.

Joves de la Parròquia de Sant Ignasi:

Cristina Álvarez Yébenes

Enric Ariza Ortiz

Irene Aventín Valero

Felicitat Domingo Boneta

Maria Solà Teixidó

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 236
Animació de la què? Animació de la fe! En aquest número, diferents...
Especial Preparem un curs excepcional
Actualitat
Estris
27/02/2021
Redacció Estris (@revistaEstris)
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC