EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
11 de Abril de 2021
28/10/2019 11:16h
Tornem a jugar a...
Roger Torres foto
Roger Torres
Jesuïta

Com a equip, ja ens havíem pogut matar preparant la motivació del centre d’interès o fent jocs nous, que al final, el grup de nens deien: “Tornem a jugar a matar conills!”. O no sé si us ha passat que de petits us encantava que us expliquessin una i altra vegada aquell mateix conte que tant us agradava. Hi ha contes que necessitem repetir, necessitem tornar a escoltar una i altra vegada perquè són bonics i tenen quelcom de veritat, perquè els sentim ja nostres i perquè sempre descobrim quelcom nou. I això passa amb moltes més coses i en edats diverses. Qui no s’ha enamorat i ha volgut tornar a escoltar una i altra vegada una mateixa cançó?

 

Repetir el conte, el joc que ens agrada, ens identifica, crea familiaritat, crea complicitat entre els nens i els monitors. Parlen d’històries comunes que ens fan sentir part d’una mateixa colla.

 

El repetir, el tornar a, sembla que vagi en contra de la novetat, del fer les coses sempre canviants. És cert, la vida és canvi, i canvi continuat, però hi ha coses que necessitem torna a passar pel cor, a meditar, a degustar i a contemplar.

 

A qui li agradi el paisatge, l’excursió, sabrà molt bé que la natura és una experta en temps que es repeteixen i sempre són nous. Cada any ve una tardor i després un hivern. I cada any aquesta tardor i aquest hivern esdevenen nous perquè porten creixement.

 

A l’esplai les tradicions es viuen amb intensitat, i marquen sempre un to festiu a allò que fem i vivim. I aquestes festes les anem repetint perquè són boniques i tenen quelcom de veritat, perquè les sentim ja nostres i sempre ens diuen quelcom nou. Ens fan sentir part d’una mateixa comunitat.

 

D’aquest fet les religions en diuen litúrgia. I perquè una repetició no esdevingui repetitiva i avorrida, cal que sigui sempre viscuda i creativa. Us proposo un exercici de cara al Nadal o que podeu fer en algun altre moment (Sant Jordi, la Pasqua...).  Pregunteu-vos què té de bonic i de veritat allò que celebrem, què ens ajuda a sentir-nos més part d’una colla, d’una comunitat i com podem fer més viva i nova la celebració.

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 237
En aquest número, diferents experts i expertes ens parlen sobre els aprenentatges p...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC