EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
23 de Novembre de 2020
12/11/2015 14:13h
Ulls oberts i mà estesa
Quim Moreno
Quim Moreno
Director de la Revista Estris

El lèxic escolta té un lema que aconsegueix resumir una actitud d’alerta i de servei fonamental: “Sempre a punt”. Una dita que engloba (o hauria de fer-ho) una forma de fer de tot el sector de l’educació del lleure del país. Una actitud que identifica i mobilitza tot un col·lectiu d’entitats i persones que tenim la voluntat i capacitat d’observar activament el nostre entorn. Mirem el món amb l’empatia necessària per sentir-nos cridats. Ho fem en el nostre dia a dia amb els infants i adolescents, en l’intent de millorar els nostres pobles i ciutats. Ho fem per alçar la veu i sortir al carrer per defensar la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre país en un moment històric per Catalunya. I ho fem també quan veiem, amb el cor encongit, com les crisis humanitàries de lluny les sentim a prop i les fem nostres.


La tragèdia de milers de refugiats fugint dels conflictes armats ha trobat una ràpida resposta d’esplais, agrupaments i parròquies. No podem parlar d’educació per al desenvolupament, parlar de justícia als nostres centres i després mirar cap a un altre costat davant la desesperació d’infants i famílies.


Des del lleure hem d’obrir els ulls i oferir la mà estesa als refugiats. L’actitud de servei no es pot limitar a la nostra quotidianitat educativa. Engloba una forma de ser i de fer.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 235
En aquest número, diferents experts i expertes donaran resposta a com explicar l'act...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC