EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
27 de Setembre de 2020
23/03/2015 11:01h
Una eina informativa i pedagògica
Quim Moreno
Quim Moreno
Director de la Revista Estris
L’ESTRIS no ha estat mai “només” una revista. Ha estat i és la voluntat ferma de servir, d’oferir reflexions, experiències i recursos pedagògics a les persones que creuen en l’educació en el lleure i l’acció social. Sempre amb voluntat de sector.

L’ESTRIS va néixer com un conjunt de fitxes i es consolida i es fa gran com a revista. Avui en dia tenim l'ESTRIS en paper i en format digital al quiosc www.iquiosc.cat, el diari digital www.estris.cat i seguim creixent. També estem presents activament a les xarxes socials Facebook i Twitter i a partir d’ara estarem a Instagram (@revistaEstris) i, alhora, estem reforçant l’aposta pel format audiovisual d’entrevistes i reportatges mitjançant www.estris.tv. L’ESTRIS, com l’educació en el lleure, s’adapta als temps, però l’objectiu sempre és el mateix: donar el protagonisme als voluntaris i professionals del sector i a les xarxes i als centres de lleure que vertebren el nostre país.

Per celebrar el número 200 ens hem fet un regal. A partir d’ara a www.estris.cat disposarem d’una hemeroteca on poder gaudir dels números descatalogats de la revista que farà possible una lectura digital de números antics però amb reflexions i recursos molt vigents. Però especialment, el regal que ens/us fem és aquest número especial, plegat de signatures i reflexions del nostre sector. Una revisió del que som i el que fem des del lleure.

No voldria acabar aquestes línies sense fer referència, des d'una certa serenitat, a l'atemptat perpetrat contra la revista francesa Charlie Hebdo. Des de la revista Estris volem ser contundents en la condemna de l'atemptat i en la defensa de la llibertat d'expressió. Res justifica llevar la vida a ningú. Des d'aquestes pàgines, volem solidaritzar-nos amb les víctimes, aquestes i totes les que pateixen les diferents formes que pren la censura, i alhora, denunciem la hipocresia dels qui diuen ser Charlie mentre apliquen noves i velles censures.

Cada mitjà de comunicació i cada manifestació artística té una comesa. La de l’Estris és la de reflexionar sobre l'educació en el temps lliure sempre des del respecte a les diferents sensibilitats.

I finalment, un desig. Que aquest cas no sigui una excusa per obrir de nou l'etern debat entre seguretat i llibertat, i que la defensa de la llibertat d'expressió no ens porti a tots a ser una mica més esclaus.
COMPARTEIX
1 comentari
M. Àngels 04/04/16 - 00:33h
Enhorabona per aquests 200 números. En aquesta societat fan falta revistes com aquesta per fomentar bons valors. Espero poder gaudir de molts números més.
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 234
Avui dia, les noves tecnologies estan presents en tots els àmbits de la vida dels i les...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC