EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
01 de Octubre de 2020
01/10/2015 14:08h
Una vella tradició que no s’acaba
Quim Moreno
Quim Moreno
Director de la Revista Estris

Hi ha milers de joves catalans que els mesos de juliol i agost canvien la paraula vacances per la de casals, colònies, campaments, rutes, intercanvis internacionals... un camp semàntic d’activitats d’educació en el lleure que va associat al compromís, la infància i la voluntat de transformació social. A l’estiu són més visibles, la necessitat social de conciliació familiar els ha fet imprescindibles. Cada any n’apareixen més. Més preparats, amb més ganes i més il·lusió.


No, no és una espècie en extinció, al contrari. Que ningú s’enganyi. La seva motivació és contagiosa. Si us apropeu a ells heu d’anar amb molt de compte, us podeu despertar al mig d’un joc de pistes o acabar amb la cara pintada.


Malgrat que a algú li pugui semblar, no és una reacció a la calor. No és producte de temporada. Hi són sempre. Faci fred o faci calor. Dissabtes i diumenges i alguns, que han fet el pas professional als centres oberts, hi són cada dia.


Són com un motor que no para mai, que genera moviment. Que vol canvi. Que lluita amb la mateixa intensitat per treure un somriure a un nen com per millorar cada un dels nostres pobles i el seu entorn natural. Són els joves que demà seran els que regiran el futur del nostre país.


I seguim. Els infants d’avui seran els monitors del demà i així seguirà una vella tradició que no s’acaba.

 

(Editorial publicada a la revista Estris 202)

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 234
Avui dia, les noves tecnologies estan presents en tots els àmbits de la vida dels i les...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC