EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
03 de Juliol de 2020
20/05/2019 09:00h
Participa al “Projecte Boscos de Muntanya”
Per primer cop l’entitat ofereix una nova línia de treball destinada als estudiants
Projecte Boscos de Muntanya
Projecte Boscos de Muntanya

Aquest any, el programa Projecte Boscos de Muntanya amplia un 60% les estades d’abril a setembre amb la intenció d’arribar a una participació de 500 voluntaris de totes les edats i perfils.

 

Amb l’increment de places es busca incorporar la participació d’un públic més jove, ja que és el menys habitual. Amb la col·laboració d’educadors i experts en natura s’oferiran estades formatives amb l’objectiu de conscienciar a les noves generacions de la necessitat de preservació i respecte del nostre entorn natural.

 

Les inscripcions estan obertes a joves d’instituts i graus formatius, però també alumnes d’escoles forestals, centres d’escoltisme i esplais. Els boscos on es duran a terme les estades seran a les Valls d’Àneu i el Massís de l’Orri (Pallars Sobirà).  

 

Els 3 objectius d’actuació del Projecte Boscos de Muntanya són:

  • El manteniment del paisatge per la prevenció d’incendis forestals
  • Tasques de bioenginyeria sostenible i de km 0 per fomentar l’ús de la fusta local
  • La tala d’arbres per la millora dels boscos i conservar l’hàbitat d’espècies en perill d’extinció

 

Per participar-hi us podeu inscriure en el següent enllaç.

 

Què és el programa Projecte Boscos de Muntanya?

 

El "Projecte Boscos de Muntanya" va néixer a partir de l’experiència de “Bergwaldproject”. Des de fa 12 anys, treballa per ser un referent en la implicació de la ciutadania en la preservació del territori.

 

Durant aquest temps el programa ha comptat amb més de 1.900 participants, 78.000 hores de feina al bosc i 110.000 metres quadrats i suposa el 23% del total d’hores de voluntariat ambiental català.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 232
Parlem de com encarar l’emergència climàtica des del món del lleure....
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC